UŽASNA LIKVIDACIJA OBITELJI / Šprajc o ubojstvu djevojčice, zataškavanju i notornom desničaru: 'On je prvi pokušao oprati sramotu...'

Iako je poznato tko je počinio zločin i likvidirao obitelj Zec, kao i tko je zataškavao zločin, ni trideset godina kasnije počinitelji nisu osuđeni

8.12.2021.
7:37
VOYO logo

Tomislav Tomašević prvi je gradonačelnik Zagreba koji je, nakon trideset godina, sudjelovao na komemoraciji zagrebačkoj obitelji Zec, obitelji koju su pripadnici pričuvne postrojbe MUP-a RH, tzv. Merčepovci brutalno likvidirali u noći s 7. na 8. prosinca. Tomašević je na jučerašnjoj komemoraciji koju godinama organiziraju Antifašistička liga Hrvatske i Srpsko narodno vijeće prvi put pokušao oprati sramotu s hrvatskog obraza.

Komemoracija za likvidiranu obitelj Zec održana je kod Adolfovca na Sljemenu, lokalitetu na kojem su ubijene majka Marija i dvanaestogodišnja kći Aleksandra Zec nakon što su prethodno svjedočile ubojstvu svog supruga i oca, Mihajla Zeca. On je ubijen na kućnom pragu na Trešnjevci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je poznato tko je počinio zločin i tko ga je zataškavao ni trideset godina kasnije počinitelji nisu osuđeni. U sinoćnjem RTL Direktu voditelj i urednik te emisije Zoran Šprajc osvrnuo se na ovaj strašan zločin.

Image
CURICA U ROZA PIDŽAMI /

Mučni detalji likvidacije Aleksandre Zec: 'Nosio sam je u naručju i vezao joj oči. Potom se čulo šest pucnjeva....'

Image
CURICA U ROZA PIDŽAMI /

Mučni detalji likvidacije Aleksandre Zec: 'Nosio sam je u naručju i vezao joj oči. Potom se čulo šest pucnjeva....'

Ubojice privedene, ali kasnije i oslobođene

"Zločinačka petorka koja je maloj Aleksandri pucala u glavu nakon što su prije toga pred njom ubili i majku bili su Munib Suljić koji je bio neposredni izvršitelj likvidacije, te Siniša RimacIgor MikolaNebojša Hodak i Snježana Živanović, svi pripadnici pričuvne postrojbe MUP-a kasnije poznate kao Merčepovci koji su u istoj uniformi nastavili s isto tako nekažnjenim zvjerstvima u Pakračkoj Poljani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubojice su privedene, ali su zbog tobožnje proceduralne greške u istrazi pušteni na što se tadašnji državni odvjetnik nije žalio. Državni odvjetnik bio je notorni desničar Željko Olujić. Jedan od ubojica, Siniša Rimac nakon zločina je postao tjelohranitelj ministra obrane Gojka Šuška, a zločin i zločinci su zbog svega što se događalo nakon zločina postali simbol onog prljavog, ružnog, mračnog, razbojničkog i zločinačkog dijela hrvatske povijesti koji je uživao blagodati neformalnog, ali zapravo stvarnog institucionalnog pomilovanja.

Tomislav Tomašević dakle danas je prvi put pokušao oprati tu sramotu s hrvatskog institucionalnog obraza", kazao je Šprajc. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo