ŠPRAJC O POPUŠTANJU MJERA: / 'Besmislice uvijek dobro zvuče, a uoči izbora jedino je bitno da nešto dobro zvuči'

Image

Županijski stožeri i g. Kozlevac ionako ne mogu popustiti mjere bez odobrenja Nacionalnog Kriznog stožera

16.2.2021.
22:48
VOYO logo

Voditelj Zoran ŠprajcRTL Direktu je komentirao najave šefa istarskog stožera civilne zaštite, Dine Kozlevca, koji je rekao kako će se u toj županiji 1. ožujka otvoriti terase kafića i restorana.

Premijer Andrej Plenković nervozno je komentirao tu izjavu. Rekao je kako županijski stožeri na svoju ruku mogu donijeti samo oštrije mjere, ne i one blaže. Tu je glavni, kazao je, Nacionalni stožer civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentar Zorana Šprajca na cijelu situaciju prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Korona epidemija danas je stala na scenu velikog političkog cirkusa koji uskoro stiže u svako selo, grad, općinu i županiju pod nazivom Lokalni izbori 2021!

Naime, novo popuštanje epidemioloških mjera postalo je neminovno obzirom da su brojke zaraženih iz dana u dan sve manje i manje. A za popuštanje mjera svu političku slavu uoči izbora trebao je pobrati prvi epidemiolog Hrvatske prim.dr. Andrej Plenković i njegov HDZ, jer Nacionalni Krizni stožer je zapravo krizni stožer HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali HDZ-ovci su previdjeli da u županijskim stožerima nisu svi HDZ-ovci. A osobito ih nema u Istarskom kriznom stožeru. Pa su se Istrijani dosjetili i prvi javno objavili da će od 1.ožujka tražiti otvaranje terasa za kafiće i restorane! Koje je HDZ-ov Krizni stožer također planirao ovako-ionako otvoriti i birače odobrovoljiti, ali što vrijedi planirati ako ne znaš komunicirati.

Kozlevac oduzeto slavu HDZ-ovom stožeru

A šef istarskog Kriznog stožera gospodin Dino Kozlevac to očito zna pa je svojom najavom oduzeo slavu i donio nervozu HDZ-ovom Kriznom stožeru. Za potpuno razumijevanje ove predstave važno je znati da Županijski stožeri i g. Kozlevac ionako ne mogu popustiti mjere bez odobrenja Nacionalnog Kriznog stožera ali sad kad ih Nacionalni stožer odobri, ispast će da su ih odobrili na zahtjev Istarskog kriznog stožera, koji je da se ne varamo, zapravo IDS-ov krizni stožer. Predstava je izuzetno zabavna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ako ih ne odobri, opet neće biti dobro, tko će dati glas stožeru koji nam neće ni piće na terasi dati.

Besmlice uvijek dobro zvuče

Osim toga IDS-ovci su skužili da otvaranje kasina i kladionica koje je jučer odobrio Nacionalni stožer neće donijeti velike političke bodove pa su rekli da ih oni neće otvarati, jer su tobože epidemiološki sumnjiva mjesta a oni eto brižni i odgovorni a dodatno su poentirali s najavom da starije stanovništvo Istre neće cijepiti Astrazenecom jer navodno nije tako učinkovita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je naravno potpuna besmislica na tragu naše nedavne parole "bolje dobro mrtav, nego loše cijepljen" ali besmislice uvijek dobro zvuče a uoči izbora jedino je bitno da nešto dobro zvuči.

Dakle predstava je izuzetno zabavna pogotovo što nas artisti pokušavaju uvjeriti kako je izuzetno ozbiljna", komentirao je Šprajc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo