ZVONILI PUNIH POLA SATA / Šprajc nije izdržao da ne komentira franjevce koji su zvonima tjerali tamne oblake: 'Pravo bratstvo i jedinstvo metafizike protiv fizike'

'Mnogi se tome podsmjehuju ali, tko zna, da nije zvonio možda je mogla padati krupna tuča?'

17.6.2022.
23:34
VOYO logo

RTL-ov Zoran Šprajc komentirao je Stanju nacije protugradnu obranu i kako se kapelan u Karlovcu dosjetio da bi tamne oblake, koji su prijetili tučom, mogao rastjerati crkvenim zvonima.

Prenosimo ga u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I za kraj, vijest iz protugradne obrane. Kako prenosi Radio Mrežnica, jedan kapelan u Karlovcu dosjetio se da bi tamne oblake, koji su prijetili tučom, mogao rastjerati crkvenim zvonima pa je na završetku mise uključio zvona i punih pola sata zvonjavom na sav glas tjerao oblake.

Mnogi se tome sada podsmjehuju i kažu kako je kapelan pobrkao fiziku i metafiziku jer je upravo tijekom njegove zvonjave počela padati sitna tuča. Ali da nije zvonio, tko zna, možda je mogla padati i krupna tuča? Kako god, zaneseni kapelan nagovorio je i ostale crkve u gradu da se uključe u zvonjavu kad zaprijeti nevrijeme. I tako je već jučer i bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TAKOZVANA SEKS AFERA /

Šprajc o Milici i sladoledu: 'Gdje smo mi od Berlusconija i bunga-bunge, Clintona i mrlje na haljini Monice'...

Image
TAKOZVANA SEKS AFERA /

Šprajc o Milici i sladoledu: 'Gdje smo mi od Berlusconija i bunga-bunge, Clintona i mrlje na haljini Monice'...

Bratstvo i jedinstvo fizike protiv metafizike

Kad su se nad Karlovcem nadvili tamni oblaci, istodobno su zazvonila zvona s pet katoličkih crkvi, a njima se pridružila i pravoslavna crkva svetog Nikole u centru grada. Pravo bratstvo i jedinstvo metafizike protiv fizike.

Koliko je to pomoglo, teško je reći, uz jaku kišu, snažan vjetar lomio je grane i oštetio neke automobile u gradu ali, tko zna, možda je moglo biti i gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, zašto stati samo na obrani od tuče? Mogla bi zvona zvoniti i kad zaprijeti poplava, da otjeraju vodu. Ili, kad dođu velike vrućine, da otjeraju toplinu. I komarce isto.

Da smo se sjetili, mogli smo i pandemiju otjerati katoličko-pravoslavnom zvonjavom - virus bi poludio od tolike buke i pobjegao što dalje od nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapravo, granice fizike i metafizike treba potpuno ukloniti. Uostalom, Hrvatska je ionako dosta metafizička."

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo