SPLITSKI VODOVOD UPOZORAVA: / Narednih dana mogle bi pucati cijevi, evo kako to spriječiti

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ako ste se ranijih godina zbog hladnog vala susreli s problemima pucanja vodovodnih cijevi, ovo biste trebali pročitati.

20.2.2018.
7:11
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Polarni val uskoro stiže i Hrvatsku, u nekim dijelovima zemlje već pada snijeg, a temperature bi uskoro mogle skliznuti, ponegdje i značajno ispod nule.

Smrzavanje instalacija

Upravo zbog problema koje niske temperature izazivaju na vodovodnim instalacijama, iz splitskog vodovoda svojim su korisnicima uputili nekoliko savjeta za zaštitu vodovodnih cijevi od smrzavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebno je, kažu, zaštiti vodovodne instalacije, prvenstveno okno vodovodnog priključka, te instalacije koje su više izložene hladnoći, kao vanjske slavine, cijevi koje su izvan objekata i u negrijanim objektima, kao što su vikendice, garaže, konobe i slično.

Mjere opreza

Mjere opreza koje treba poduzeti su sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Zaštita vodomjernog okna priručnim sredstvima poput dasaka, starih deka, tkanine, stiropora, slame, jutenih vreća i sl.

2. Ispust vode iz slavina u dvorištu i internih vodovodnih cijevi koje nisu na propisanoj dubini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. U vikendicima i ostalim objektima koji se ne koriste redovito ili u kojima nitko ne stanuje, te kod odlaska na duži put, zatvoriti ventil iza vodomjera i ispustiti vodu.

4. Također treba pripaziti na vodomjere u zgradama u podrumskim prostorijama koje nisu grijane, posebno u prostorima koji imaju nezaštićene otvore (razbijene podrumske prozore, otvore u zidovima i sl).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo