Nema onečišćenja / Splitski Vodovod izišao na teren: Poznat razlog zbog kojeg je voda iz slavine bila crna

Image
Foto: Čitateljica Slobodne Dalmacije

Riječ je o izoliranom slučaju, voda je ispravna za piće

9.5.2019.
13:05
Čitateljica Slobodne Dalmacije
VOYO logo


Nakon što se javila čitateljica šokirana crnom vodom s intenzivnim mirisom nafte koja joj je potekla iz slavine, ekspresnom reakcijom iz splitskog Vodovoda otkriven je uzrok "zamućenja".

Vijest je izazvala brojne reakcije građana koji su u posljednje vrijeme iziritirani problemima s vodom, no prema najnovijim informacijama doznajemo kako nema nikakve opasnosti za građane niti onečišćenja vode. Naime, riječ je o tome da je u slavinu dospio nakupljeni talog iz bojlera. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

Šokirani stanari splitskog kvarta: Smrdi na naftu, a pogledajte boju!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o izoliranom slučaju povezanom s instalacijama u samo jednom stanu te je voda na Pujankama i u Splitu sanitarno ispravna i sigurna za piće. "Svi fizikalno-kemijski i mikrobiološki pokazatelji kvalitete pitke vode u vodoopskrbnom sustavu širega splitskog područja u potpunosti su uredni i voda je ispravna za piće i upotrebu bez ograničenja, doznaje Slobodna Dalmacija.

Nakon dojave, ekipe VIK-a promptno su izišle na teren, uzeti su uzorci u cijeloj zgradi i ulici te se ustvrdilo kako je zamućenje registirano samo na jednoj slavini u kuhinji jednog stana na Pujankama (dok je u kupaonici istog stana voda bila bistra).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potrošač u čijem je stanu zabilježeno prolazno zamućenje obaviješten je kako je zamućenje izazvao problem u internoj instalaciji te je upućen da popravi bojler u kuhinji", poručili su iz Vodovoda i kanalizacije Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo