DAVOR MATIJEVIĆ / Splitski vijećnik najavio tužbu protiv Puljka zbog klevete: 'Žalosti me da je lažima odlučio krenuti u utrku'

Image
Foto: Ivo Cagalj/Miroslav Lelas/PIXSELL

Davor Matijević iz redova SDP-a tvrdi da ga splitski gradonačelnik Ivica Puljak kleveće te da nema druge mogućnosti osim zaštite pravnim putem

4.4.2022.
12:10
Ivo Cagalj/Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Davor Matijević, splitski gradski vijećnik iz redova SDP-a najavio je podizanje tužbe protiv gradonačelnika Ivice Puljka

Naime, Puljak je prilikom gostovanja u televizijskoj emisiji kazao da ga je SDP-ovac ucjenjivao tražeći direktorsko mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podići su i privatnu tužbu za naknadu štete čiji ću iznos darovati u humanitarne svrhe", rekao je Matijević.

Dodao je i da ovo nije prvi put da ga splitski gradonačelnik kleveće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SPLIT IDE NA NOVE IZBORE /

Puljak i Ivošević daju ostavke

Image
SPLIT IDE NA NOVE IZBORE /

Puljak i Ivošević daju ostavke

"Nemam druge mogućnosti nego se zaštititi pravnim putem. Političari moraju pokazati ozbiljnost u kampanjama i preuzeti odgovornost za javno izrečene riječi", rekao je SDP-ovac.

Dodao je i da nije nikad nasamo razgovarao s Puljkom pa za svjedoke planira pozvati sve vijećnike iz programske suradnje. Rekao je i da o kadroviranju nikada nisu razgovarali te da su bili konstruktivni i kooperativni pa dodao da to dokazuje činjenica da su podržali 198 od 200 točaka na sjednicama Gradskog vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno me žalosti da je Ivica Puljak odlučio krenuti lažima u utrku. Jasno je da će ovo biti jako prljava kampanja", kazao je.

Gradski vijećnik smatra da splitski gradonačelnik bježi od gostovanja u određenim emisijama, te ondje šalje stranačkog kolegu Ivicu Skoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je SDP-ovac da je žalosno kad ljudi lažu, a još žalosnije kada to čine intelektualci. 

"Nije pristojno ni kulturno lagati i klevetati druge, a još manje je pristojno ponašanje njegovog zamjenika. Ivica Puljak zapravo napadima na mene, ali i neke ostale gradske vijećnike želi da se ne priča o činjenici da je njegov zamjenik Bojan Ivošević taj koji ima optužnicu DORH-a zbog osnovane sumnje da je nasilan prema ženama - zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara je li točna gradonačelnikova tvrdnja da je SDP-ovac zaposlen u Stanoupravi bez natječaja, kazao je da jest te da je ondje došao na poziv tadašnjeg direktora sestrinske firme Raiffeisen banke.

"Iskreno mi je žao što je došlo do toga. Da mi je ova pamet inzistirao bi na onome što radi gradonačelnik Puljak i raspisivao bi fiktivne natječaje kao što on sada radi pa bi mogao pričati da sam najpošteniji kao što on radi", poručio je Matijević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo