nema više 'labavo' / Splitski KBC se obračunava s liječnicima koji bez opravdanja izostaju s posla: u krajnjem slučaju prijeti im i otkaz!

Image
Foto: Thinkstock.com

Rigorozna odluka je naravno, izazvala negodovanje među nekolicinom zaposlenika u toj bolnici, no ravnatelj tvrdi da većih problema dosad nije bilo

9.10.2017.
20:32
Thinkstock.com
VOYO logo

Uprava splitskog KBC-a pokrenula je 'rat' protiv svih liječnika koji svoj posao obavljaju bez odgovornosti kakva je propisana njihovoj tituli, piše Slobodna Dalmacija. 

Mnogi od njih naime, vole izostajati s posla bez ikakvog opravdanja ili pak napuštati svoje radno mjesto prije isteka radnog vremena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki od njih izostaju opravdano, zbog obaveza na Medicinskom fakultetu primjerice, neki pak odlaze zbog vještačenja sudskih predmeta, a neki jednostavno zato jer - mogu. Tako kad u smjeni imaju 'praznog hoda', oni se odlučuju otići kući ili na ručak u neki od obližnjih restorana. Ravnateljstvo KBC-a Split na čelu s prof. dr. Ivom Jurićem odlučilo je stati na kraj toj praksi i donijelo je trajnu odredbu prema kojoj se svi liječnici moraju ujutro po dolasku na posao potpisati i doći na jutarnji, tzv. 'prijavni' sastanak. Svoj potpis moraju dati i prilikom odjave s posla, na kraju smjene. 

Odluka je naravno, izazvala negodovanje među nekolicinom zaposlenika u toj bolnici, no ravnatelj tvrdi da većih problema dosad nije bilo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikakve pobune nema, ujedno nemam nikakve informacije da kolege izbjegavaju potpisati svoj dolazak na sastanke, a ako bude onih koji će stalno opstruirati ovu odluku, odnosno bude li onih koji se ne žele potpisivati, oni će biti sankcionirani. 

"Ako neki liječnik bude učestalo izbjegavao staviti svoj potpis na 'prijavni i odjavni' list, protiv njega će biti pokrenut stegovni postupak. Tri stegovna postupka značit će i otkaz za takvog liječnika. Naravno, kolege mogu biti odsutni s tih sastanaka iz opravdanih razloga i tada će obrazložiti razloge svojeg izostajanja", zaključio je dr. Jurić, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo