ŠTO VAM DJECA GLEDAJU? / Splitske mame prestravljene zbog 'Momo Challengea': 'Curica (6) je gledala crtić. Pojavila se u 3 minuti...'

Image
Foto: Twitter

Nadam se da će ova situacija potaknuti roditelje da se više bave svojom djecom, napisala je jedna majka

4.3.2019.
10:35
Twitter
VOYO logo

Za Peppu Pig su više manje svi čuli, a u posljednje vrijeme sve više roditelja upoznato je i sa Momo Challengeom. E sad, pitate se možda što ili tko je Momo te zašto se povezuje sa slatkim malim praščićima!?

Itekako su povezani u posljednje vrijeme, jer se lik iz igrice Momo (da, ono ružno izduženo lice, možemo slobodno reći stravično lice) i Peppa Pig pojavljuju zajedno. Naravno, ne voljom tvoraca slatke obitelji praščića s kojima se svakodnevno druže mališani od nekih 3-6 godina, nego voljom hakera koji su odlučili to ružno lice ubaciti usred crtića, piše Splitski dnevnik.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako da je moguće, ako svome djetetu odlučite upaliti crtić-dva dok stavite kuhati ručak ili rublje na sušilo, da se ono nađe licem u lice sa stravičnim likom iz spomenute igrice. Isto tako je moguće i da vaše dijete više neće htjeti pogledati zgode i nezgode Peppe Pig i njenog brata Georgea. Ili nekog drugog crtića, jer Peppa Pig nije jedini u kojem se pojavljuje nepozvani gost.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ne, ne događa se to samo tamo negdje u svijetu. Događa se i ovdje kod nas, gdje god se koristi Youtube. Naše mame su pak svoja iskustva podijelile putem Facebook grupa. Mnoge se žale da im djeca više ne žele gledati omiljene crtiće, čak ni pogledati tablet. A neka djeca više ne mogu ni mirno spavati.

Donosimo vam neke komentare mama iz Splita:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Curica od 6 godina je gledala crtić i 'MoMo' se pojavila u 03:02 minuti. Pojavljuju se i u 'Fortnite' (mame djecaka ce znat) + jučer su moji vidjeli u 'Minecraftu'. Prestravljeni su bili cijelu noć."

"Prestrašno! Moj odavno me želi taknuti tablet? Morala sam ga sakriti. Sad se pitam je li mu uletjela ova Momo? Grozno, ja sam se uplašila. Koje poruke, prijetnje, naredbe. Koji je bolesnik ovo napravio, ne mogu vjerovati. Neće tablet iz škrinjice više"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaštite ne pomažu ovdje, MoMo je podvaljen i na You Tube Kids.  Moj je stariji određeno vrijeme volio gledat Peppu i kad se počeo čudno ponašati, ukinuli smo je, pitam se je li jadno dijete vidjelo što?"

"Nadam se da će ova situacija potaknuti roditelje da se više bave svojom djecom, a manje ih zatupljuju ekranima", zaključila je ovim riječima raspravu jedna mama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo