'Čestitka' nakon ljetovanja / Split udara kazne strancima: 'Grad je mojoj kćerki preko Londona poslao kaznu od 97 eura!'

Image
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

Talijanka se ovih dana šokirala se kad je vidjela da za nepropisno parkiranje tijekom pretprošlog ljeta mora platiti 97 eura

26.2.2018.
10:29
Ivana Ivanović/PIXSELL
VOYO logo

Kad strancima pauk-služba tvrtke "Splitparking" podigne i premjesti vozilo, po svoj automobil odlaze na Pujanke, a kako bi ga preuzeli, plaćaju trošak odvoženja. Mjesecima ili čak i godinama kasnije na kućnu im adresu stižu i kazna za prometni prekršaj u Splitu, koje im šalje odvjetničko društvo iz Londona, donosi Slobodna Dalmacija.

"Čestitku" je ovih dana primila i državljanka Italije, čija majka živi u Splitu. Njezina kći šokirala se kad je vidjela da za vozilo koje je pretprošlog ljeta nepropisno parkirala na Trgu Franje Tuđmana treba platiti kaznu u iznosu od 97 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je ispričala njezina majka za Slobodnu Dalmaciju, jedne subote navečer išla u centar grada i primijetila slobodno mjesto za parking kod crkve svetog Frane. Nije uočila ploču na kojoj je pisalo kako je riječ o mjestima za poslovne subjekte. U svakom slučaju, kratko se prošetala i kad se vratila, automobila više nije bilo.

"Došli smo po nju i odvezli je na Pujanke po vozilo i tamo je, na licu mjesta, platila 350 kuna. Nitko joj pritom ni riječi nije rekao o kazni koju će trebati platiti za počinjeni prekršaj jer da jest, ona bi to sasvim sigurno odmah podmirila. Sada, umjesto 150 kuna, koliko iznosi mandatna kazna, mora platiti pet puta više! Nije nam jasno ni zašto joj se obraća odvjetničko društvo iz Londona, u kakvoj je ono vezi s Gradom Splitom", pita se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamo su joj objasnili kako je prije s djelatnicima pauk-službe "u pohod" na nepropisno parkirana vozila išao i policajac koji je imao ovlast na licu mjesta pisati globu. Otkako to nije slučaj, prekršiteljima se naknadno šalju uplatnice s iznosom kazne za nepropisno parkiranje, no do stranih državljana je teško doći.

Kako navode nadležni, gradska uprava osigurala je naplatu novčanih kazni od stranih državljana putem suradnje sa specijaliziranom tvrtkom "EuroParkingCollection", koja posredstvom opunomoćenih odvjetničkih društava zastupa 450 klijenata u 10 europskih država, donosi Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo