ipak će se održati / Split se priprema za Advent, a piciginaši po svom. U Istri Kozlevac apelira: Ne idite na masovna okupljanja!

Iako je zima sve bliže, kupači i piciginaši ne planiraju odustati tako lako od ljetnih radosti. Na Bačvicama za njih zime nema

22.11.2021.
7:00
VOYO logo

Idući vikend počinje Advent, pa svoje božićno ruho pomalo poprima i Split. I dok se sklapaju klizališta i pripremaju ukrasne lampice - nestvarni ljetni prizori na gradskoj plaži Bačvice. Kupači guštaju, a kako i ne bi - kada je more nikad toplije u studenom.

“Što se tiče adventa ovdje se u pravilu čeka i Božić i Nova godine i sve. Eto jedino stvarno za advent - ne moraju nam kititi Bačvice, neka nam puste tuš. Da se možemo otuširati nakon kupanja I to će nam bit prekrasan dar za Božić od grada“, kaže Splićanin Hrvoje Karninčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrašavanje grada već je započelo, a u Đardinu se priprema klizalište. No, neće biti jedino u gradu.

“Htjeli smo ponuditi I nešto izvan samog centra grada vidjeli smo 2019. je bila gužva na samom klizalištu u centru grada pa smo odlučili dislocirati još jedno manje klizalište na Mertojaku”, objašnjava Ante Šunjić, direktor tvrtke Žnjan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova adventska lokacija je i bedem Cornaro gdje će biti ugostiteljske kućice na dva kata, ali će se održavati i zabavni program.

“Odlučili smo da će iza 19 sati koristiti COVID potvrde za ulazak na ovaj prostor kako bi mogao doći veći broj posjetitelja i kako bi to naravno prošlo u najboljem redu što se tiče epidemiološke situacije”, rekao je organizator Adventa, Domagoj Petričević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok neke veseli brojnim adventskim lokacijama, drugi su zabrinuti

“Ma je napokon da se počne nešto događati da se vratimo koliko toliko u normalu i da se djeca malo vesele i da vide kako je nekad bilo jer oni nemaju pojma kako smo prije bili opušteni“, kaže Splićanka Nera Anđelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja se veselim kućicama na Rivi i našim Slavoncima što će donit kobasice I pečenice“, rekao je Splićanin Sanibor Anđelić.  

Iako se činilo da će lokalni stožer ukrasti Božić u Istri, advent neće izostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Već su dogovoreni advent u Puli, Poreču I većim gradovima. Ali smo dogovorili mjere koje se moraju poštivati. I onda organizator procjenjuje da li može s tim mjerama I kako organizirati“, kaže načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Ipak šef istarskog stožera poziva organizatore da odustanu od masovnih novogodišnjih dočeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo