aktivni otpor /

Split rekorder u broju nevažećih listića: Spužva Bob, Hajduk i Batman najčešći izbor

Ne podržavaju ni Keruma ni Oparu, ali na političkoj sceni žele vidjeti Spužvu Boba. Svi nevažeći listići i sve ono što je na njima dopisano opisano i nacrtano sad su dostupni Gongu i našoj reporterki

11.7.2017.
22:40
VOYO logo

U drugom krugu izbora za splitskog gradonačelnika na izbore je izašlo 5 i pol tisuća građana, ali samo s jednom namjerom - da glasačke listiće učine nevažećim. 

Među nevažećim glasačkim listićima tijesna bitka vodila se između Spužve Boba Skockanog i Hajduka. U stopu ih je pratio Batman. Zajedno su dobili više glasova nego Ivo Baldasar u prvom krugu. Bilo je tu svega: višestrukog križanja, šaranja, paranja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otpor stoko","Splite, srami se!", "Ajme nama s njima", "Milost ne tražim, niti bi vam je dao"... Ovo je samo dio poruka s kojima su Splićani izrazili svoje nezadovoljstvo ponuđenim kandidatima, te su demonstrativno i svjesno poništili listiće.

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Pravi pobjednici izbora nisu ni Kerum ni Opara nego Hajduk, Spužva Bob, Lidija Bačić i Tito

>> I tko kaže da Splićani nemaju smisla za humor: Spužva Bob ima zavidan broj glasova

>> Tolušić za RTL Danas o Kerumovim optužbama: 'Tko gubi taj se ljuti, Split je naša velika pobjeda!'

>> Bitka za Split: naši reporteri proveli su dan u kampanji sa Kerumom i Oparom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Većina njih ne ostavlja sumnje da je nakana glasača bila napraviti nevažeći listić. Oni koji bi eventualno pobudili sumnju su u prvom redu listići  na kojima su zaokružena oba kandidata, jer je to nedvojbeno najlakši način za poništiti listić", rekao nam je Dražen Hoffmann iz GONG-a.

Splićani su toga dana uistinu bili kreativni i duhoviti. Osim crtanih junaka u gradonačelničkoj fotelji žele vidjeti cijeli niz estradnih i sportskih zvijezda. Na listićima su se našli razni likovi, od Vuce, Lidije Bačić, Nives Celzijus do Michaela Jordana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavljali su političke poruke i na taj način izrazili svoj bunt i zgroženost.

"Mislim da je zdravo, ako građani nisu zadovoljni da izraze svoj protest. Izlazak na biralište kako bi se napravio nevažeći listići je legitiman odabir, ali možda nije konstruktivan odabir", komentira Dražen Hoffmann.

Izašli su na izbore s izričitom nakanom da pošalju poruku kako ne podržavaju ni jednog kandidata - ni Oparu, ni Keruma. Pružili su aktivni otpor i s 10 posto nevažećih listića postali hrvatski rekorderi.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo