'BOLESNA MI JE CIJELA EKIPA' / Splićanin ostao u totalnom čudu: 'Prebolio sam, cijepio se dva puta i opet korona!'

Image
Foto: Milan Sabic/Pixsell

Iako ne zna boluje li od simptoma omikrona, jedan je Splićanin odlučio podijeliti svoju priču s koronavirusom

28.12.2021.
19:59
Milan Sabic/Pixsell
VOYO logo

Iako je Covid-19 s nama već gotovo dvije godine, i dalje je teško utvrditi točne simptome ove bolesti. Razlog je taj što virus neprestano mutira pa se tako i mijenjaju simptomi bolesti. Povišena temperatura, glavobolja, grlobolja i bol u mišićima i zglobovima neki su od najčešćih simptoma.

Gubitak njuha, na primjer, nekoć je bio jedan od znakovitih pokazatelja bolesti covid-19, no sada je tek deveti najčešće prijavljeni simptom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno istraživanje je otkrilo i da postoje i razlike u tome kako ljudi koji tek trebaju primiti jednu ili dvije doze cjepiva doživljavaju ovu novu bolest

Zarazio se, dvaput cijepio, pa opet zarazio

Da se simptomi zapravo razlikuju od osobe do osobe govori i priča jednog Splićanina koji se zarazio covidom, dva puta cijepio, a sada je opet obolio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovih dana osjećao sam se malo skuvano, grlo me još ne boli, ali kao da će početi. Osjećam se malaksalo, pa sam se odlučio testirati. Kao, mislio sam da imam običnu prehladu, ali pošto doma imam baku i obitelj, ipak sam se otišao testirati i kad ono - pozitivan", ispričao je svoju priču za Slobodnu Dalmaciju.

"Dakle, prebolio sam, cijepio se dva puta i opet korona, ostao sam u čudu kako opet i kako sve nanovo. Inače, bolesna mi je cijela ekipa, a čuo sam na 100 strana da su svi bolesni, kišu, šmrcaju, kašlju. A sada je li to omikron…", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'PRIJETNJA SVIMA JE OMIKRON' /

Beroš upozorava na crni scenarij: 'Ako se spoje četvrti i peti val te im se pridruži gripa...'

Image
'PRIJETNJA SVIMA JE OMIKRON' /

Beroš upozorava na crni scenarij: 'Ako se spoje četvrti i peti val te im se pridruži gripa...'

Simptomi omikrona

"Nadam se samo da će simptomi biti blagi. Ali srećom sam se cijepio, pa računam da ću lišo proći", zaključuje taj Splićanin.

Dodajmo da je britanska studija otkrila kako je omikron soj znatno zarazniji, a da su najčešći simptomi šmrcanje, glavobolja, kihanje, umor i grlobolja što je znatno bliže znakovima prehlade nego dosadašnjim varijantama covida-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo