SPLIĆANIN SE VRATIO IZ KINE: /

'Svi pametuju oko koronavirusa, a nitko me nije pregledao. Odlučio sam da neću izlaziti iz kuće 14 dana...'

Image
Foto: Profimedia

'Jednostavnije sam 'ušao' u Zagreb, negoli u neki noćni klub. U noćnom klubu te na vratima barem pregleda redar, a ovdje nitko', slikovit je Splićanin

2.2.2020.
10:51
Profimedia
VOYO logo

Splićanin koji godinama živi i radi u Kini kao diplomirani inženjer brodogradnje, usred epidemije koronavirusa vratio se u Split. Iz Kine je preko Dohe došao u Hrvatsku, a u četiri ili pet dana koliko je ovdje nitko ga od epidemiologa nije kontaktirao. Boravi u izolaciji svoje kuće, a progovorio je za Slobodnu Dalmaciju.

"Ja sam u samovoljnoj izolaciji i neću iz kuće izlaziti 14 dana. Moram biti odgovoran i prema sebi i prema drugima. Nitko mi nije rekao da boravim kod kuće tih 14 dana. Štoviše, rečeno mi je da se normalno ponašam i da normalno živim. Dakle, po mišljenju epidemiologa, mogao sam sa šetati vani, odlaziti u kino, kazalište i normalno se družiti s ljudima, a inkubacija virusa traje, kako kažu stručnjaci, 14 dana i tijekom tog vremena druga osoba se također može zaraziti" ispričao je inženjer brodogradnje za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POTVRĐENA PRVA SMRT KORONAVIRUSA IZVAN KINE: /

Zaraza potvrđena u 20 zemalja, a samo u subotu umrlo 45 Kineza

Image
POTVRĐENA PRVA SMRT KORONAVIRUSA IZVAN KINE: /

Zaraza potvrđena u 20 zemalja, a samo u subotu umrlo 45 Kineza

Splićanin srednje životne dobi već godinama živi i radi u Kini, a prije pet dana vratio se u Hrvatsku. Na izlasku iz Kine pregledan je tek termokamerom, a na ulazu u Dohu kao niti u Hrvatsku uopće nije pregledan.

'Svi nešto pametuju, a ne radi se na prevenciji'

"Jednostavnije sam “ušao” u Zagreb, negoli u neki noćni klub. U noćnom klubu te na vratima barem pregleda redar, a ovdje nitko.“, slikovit je Splićanin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato se sam javio epidemiološkoj službi, a obzirom da ga nitno nije kontroliorao na ulasku u Hrvatsku pita se kako bi uopće epidemiolozi znali da je on bio u Kini da im se sam nije javio. Uvjeren je da nije pokupio virus, ali ipak, zbog sigurnosti drugih, odlučio je iduća dva tjedna provesti kod kuće.

"Izgleda mi da svi u Hrvatskoj nešto pametuju oko novog koronavirusa, a da se jako malo radi na samoj prevenciji. U Hrvatskoj zahvaljujem svim epidemiolozima koji su me ovih dana nazivali i davali mi upute, te ih molim da me više ne nazivaju toliko", zaključio je inžinjer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo