bijesni i ogorčeni / Splićani još uvijek bez vode: 'Ovo je nečuveno, u posljednja tri dana potrošila sam 100 kuna na vodu!'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Iz Vodovoda i kanalizacije javljaju kako je mutnoća vode u padu te kako bi se situacija uskoro trebala normalizirati

19.12.2017.
14:23
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Voda na širemu splitskom području nije za piće već četvrti dan zaredom, a tvrtka "Vodovod i kanalizacija" (ViK) u ovom trenutku nije u mogućnosti svojim potrošačima u opskrbnom području osigurati cisterne, piše Slobodna Dalmacija. 

Razlog tomu je što trenutno na raspolaganju imaju tek jedan spremnik na 400.000 potrošača. Drugi spremnik je na popravku u Zagrebu, doznaje Slobodna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, ne postoji ni alternativni sustav napajanja za ovakve slučajeve, a projekt da se u slučaju mutnoće izvora Jadra stanovništvo opskrbljuje cetinskom vodom još nije razrađen. 

To znači da su već preko svake mjere ogorčeni Splićani i stanovnici okolnih gradova i općina osuđeni na kupovnu vodu jer je izvor Jadra i danas, prema rezultatima ViK-ova laboratorija, bio zamućen iznad dopuštenih vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako stanovnicima Splita, Kaštela, Trogira, Solina, Klisa, Podstrane, Segeta i Okruga ostaje jedino opcija prokuhavanja vode prije njezine konzumacije. 

Svakodnevni izdaci za flaširanu vodu nisu mali, pogotovo kad se uzme u obzir da četveročlana obitelj dnevno potroši između četiri i pet litara te tekućine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U trgovinama nalazim samo boce od pola litre vode, koje koštaju kao litra mlijeka. U protekla tri dana moja je obitelj potrošila već sto kuna za flaširanu vodu, što je gotovo pola našeg mjesečnog računa za vodu. Ovo više nije normalno", potužila se jedna Splićanka Slobodnoj Dalmaciji.

Ipak, iz Vodovoda i kanalizacije javljaju kako je mutnoća vode u padu te kako bi se situacija uskoro trebala normalizirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

o potvrđuju i rezultati analize na 14 lokacija, iz kojih je vidljivo da je najveće prekoračenje dopuštenih vrijednosti zamućenja zabilježeno na Sućidru – 11,6, s tim da je maksimalno dopuštena 4. Slijede Podstrana Donja – 8,60, Medena s 8,27, bolnica Križine sa 7,81..., piše Slobodna Dalmacija. 

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo