skandal pred izbore / Splićani i pravnici o 'seks aferi' tamošnjih političara. 'Izbori će završiti prije ove trakavice'

Protukandidati Ivice Puljka koriste aferu za skupljanje političkih poena, građani su podijeljeni, a policija i državno odvjetništvo istražuju - ima li elemenata kaznenog djela?

14.6.2022.
19:00
VOYO logo

"Seks afera" i dalje je glavna tema u Splitu, koji za desetak dana izlazi na prijevremene izbore. To je već treća afera stranke Centar u svega godinu dana. Hoće li utjecati na rezultate izbora - pitanje je na koje ćemo odgovor dobiti već 26. lipnja.

"Svaka afera utječe na te izborne rezultate, a opet - di ima dima, ima i vatre", kaže Petar Donjerković iz Splita. Sugrađanin Marko Klarić dodaje da je Split nepredvidiv grad. "Sami ste rekli da ni pjevanje ustaških pjesama nije utjecalo, a očekivalo se da će utjecati", kazao je Klarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZASTUPNICI, ŽUPANI... /

Split trese seks afera, ali Baričić i Ivošević nisu jedini: Hrvatski političari u seks skandalima

Image
ZASTUPNICI, ŽUPANI... /

Split trese seks afera, ali Baričić i Ivošević nisu jedini: Hrvatski političari u seks skandalima

"A čuja san da je u pitanju jedna maloljetnica i da je u pitanju lažni profil, pa sad je li čovika nasadilo, ko bi to zna", kazao je Zoran Krvavac iz Splita.

To bi trebala utvrditi istraga u koju se uz policiju uključilo i Državno odvjetništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policijski službenici će u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provesti cjelovito kriminalističko istraživanje tijekom kojeg će se utvrditi sve okolnosti i činjenice, odnosno utvrditi je li u navedenoj komunikaciji došlo do počinjenja kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti ili po prijedlogu", objašnjavaju iz policije.

Pravnici tvrde, izvidi idu u dva smjera - jesu li sestre s kojima su Luka Baričić i Bojan Ivošević komunicirali fiktivne ili stvarne osobe, te je li netko iskoristio osobne podatke, odnosno hakirao nečiji osobni profil?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što možemo reći u kontekstu ovih događanja da će zapravo najprije završit ovi izbori, a što se tiče eventualne neke pravosudne trakavice pitanje je kada će to sve završit, ako do toga i dođe", tvrdi odvjetnik Damir Primorac.

Akteri prijevremenih izbora u Splitu i danas u utrci za svaki glas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da ćemo mi biti ti koji će zadavat ritam i zadavati tempo. Oni koji budu spremni nas podržati u vođenju kvalitetne politike, politike bez afera, bez korupcije, bez namještanja namještaja su dobrodošli", kazuje Josip Markotić, kandidat Mosta za gradonačelnika Splita.

Uz formalno predstavljanje programa, pokoja riječ i o aferi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Politička se situacija u Splitu sad svela na to tko se s kim dopisuje, ali građane to ne zanima tko se s kim dopisuje. Njih zanima gdje je 200 milijuna kuna poreza na potrošnju u zadnjih 20 godina", tvrdi Aris Zlodre, kandidat Domovinskog pokreta.

A sve što se dogodilo, ocijenit će Splićani na prijevremenim izborima koji nas očekuju već za dvanaest dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo