Eurodyssée program / Španjolci u Varaždinu sakupljali profesionalno iskustvo: 'Ovdje je stvarno lijepo'

Image

Dvoje mladih Španjolaca – Aida Oliver, iz španjolske regije Catalunya i Francisco Javier Baeza, iz španjolske regije Murcia, u gradu Varaždinu protekla tri mjeseca stjecala su profesionalno iskustvo.

30.12.2015.
13:57
VOYO logo

Španjolci su u grad stigli zahvaljujući Eurodyssée programu. Riječ je o međuregionalnom programu razmjene mladih u dobi od 18 do 30 godina (u nekim regijama i do 33 godine) koji u razdoblju od tri do sedam mjeseci borave u nekoj od regija Programa kako bi stekli (prvo) profesionalno iskustvo, učili jezik te upoznali regije i države u kojima borave.

Aida i Francisco bili su na samom kraju tečaja hrvatskog jezika, ali ipak smo porazgovarali na engleskom, uz pokoju riječ hrvatskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Vidio sam mogućnosti koje ovaj program nudi i odmah sam se zainteresirao. Za Hrvatsku sam čuo ranije, čitao sam dosta toga o ratu ovdje i odabrao vašu zemlju - započeo je 26-godišnji Francisco Javier Baeza te nastavio.

- Iako sam proteklih mjeseci učio hrvatski jezik, moram priznati kako je težak. Nisam mogao pričati na hrvatskome, ali sada mogu govoriti jako dobro, nije više tako naporno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ispočetka sam mislila kako neće biti teško, ali sam se prevarila. Skroz je drugačiji od njemačkog ili španjolskog jezika - dodala je 25-godišnja Aida.

Više saznajte OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo