PROSLAVILI PRIGODNIM PERFORMANSOM / 'Spaljeni' riječki rokeri dobili spomenik u Sloveniji!

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Pri samom otkrivanju skulpture sudjelovali su i Let 3 koji su tom prigodom, obučeni u crnu svećeničku odjeću, izveli performans svojim karikaturnim spolovilima iz kojih su ispalili dva počasna plotuna.

25.9.2014.
16:33
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

Prošle je subote riječki Let 3 dobio još jedno u nizu priznanja za svoj dugogodišnji rad na hrvatskoj i regionalnoj glazbenoj i kulturnoj sceni.

U slovenskom mjestu Sv. Jurij ob Ščavnici otkrivena je skulptura Roberta Juraka, koji je inspiraciju za svoje najnovije djelo pronašao u ikonografiji, nekonvencionalnosti i provokativnosti hrvatskog benda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam spomenik "Drugačnost bogati" teži 700 kg predstavlja ideju otvorenog, naprednog razmišljanja i ostvarivanja, svega onog što predstavlja i sam klub Jama.

Image
Foto: Foto: Brumen Peter

Pri samom otkrivanju skulpture sudjelovali su i Let 3 koji su tom prigodom, obučeni u crnu svećeničku odjeću, izveli performans svojim karikaturnim spolovilima iz kojih su ispalili dva počasna plotuna u slavu tvrtkama Zvon 1 i Zvon 2, koje su bile u vlasništvu mariborske nadbiskupije i zbog čijeg su duga i bankrota, koji je kasnije pao na leđa Slovenske države i njezinih građana, Vatikan smijenio vodeće ljude slovenske crkvene hijerarhije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svečanog otvorenja, u rasprodanom klubu odsvirali su i ekskluzivni koncert.

Osim slovenskog priznanja, "spaljeni" riječki rokeri nedavno su dobili i jedno domaće. Naime, Letovcima je na nedavnom Trash Film Festivalu u Varaždinu dodijeljena počasna festivalska nagrada "Zlatna motorka" za nemjerljivi doprinos razvoju trash kulture Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo