ŠOSTAR OTVORENO: / 'Naravno da bih 'cinkao' svoje susjede. Ako je netko bahat i neodgovoran, mora snositi sankcije'

Image

Kritike na račun kazni je odbacio, rekavši kako nitko neće kazniti one ljude koji poštuju zakon

1.12.2020.
20:32
VOYO logo

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' Zvonimir Šostar gostovao je u Dnevniku HTV-a gdje je objavio kako situacija još nije takva da bi srednje škole trebale prijeći na online nastavu jer su zdrava djeca u školama i dalje u kontroliranim uvjetima.

"Znamo da su se zatvorili ugostiteljski objekti. Dakle, oni praktički ne bi imali drugog izlaza nego se okupljati isključivo po domovima, i to po cijele dane. Ovdje su ipak koliko-toliko kontrolirani uvjeti i mislim da je u ovom času, gdje god je to moguće, bolji model A nastave, i tog su mišljenja i ministar Fuchs i ministar Beroš. Još uvijek nema razloga da prelazimo na model C", poručio je Šostar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mali broj pozitivnih među najmlađima

Dodao je i da će djecu i nastavnike čiji su nalazi na antigenskim testovima pozitivni još potvrditi na PCR-u te da će se tek onda moći govoriti o brojevima. "Sve ostalo su špekulacije. Rezultati su upravo ono što smo očekivali. To je relativno zdrava populacija, vrlo mali broj pozitivnih. Konačne brojke imat ćemo oko ponedjeljka", dodao je.

Ovaj će tjedan testiranje odraditi u 19 umjesto u 15 škola. Prema današnjem izvješću Zavoda, tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 22 učenika i četiri nastavnika osnovnih škola te 40 učenika srednjih škola. Radi se o brojevima dobivenim PCR testovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Zagrebu nas ohrabruje da smo prije desetak dana ili dva tjedna imali 45, čak 46 posto pozitivnih nalaza u odnosu na broj testiranja, a danas je taj broj oko 25, 26 posto. Vidjet ćemo kako će biti sutra, ali evidentan je kontinuirani pad", rekao je Šostar.

Na pitanje zna li se gdje su se učenici zarazili, Šostar je odgovorio: "Između učenika i nastavnika nemamo nijednog utvrđenog prijenosa jer ipak se tu itekako poštuje distanca. Međutim, najčešće su učenici zaraženi unutar svojih obitelji", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Cinkao' bi susjede koji krše mjere

Upitan bi li "cinkao" susjede ako bi primijetio okupljanje u broju većem od dopuštenog, odgovorio je: "Naravno, jer bi ugrozili i moju obitelj i mene", kaže Šostar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kritike na račun kazni je odbacio, rekavši kako nitko neće kazniti one ljude koji poštuju zakon. "Ako je netko toliko bahat i neodgovoran, mora snositi sankcije", zaključio je Šostar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo