OSJEČANKA: / 'Šokirala sam se kad sam čula da se s bebom u kolicima ne smijem voziti u tramvaju!'

Image

Mlada majka opisala je nevjerojatno iskustvo koje je imala s osječkim javnim prijevozom, točnije tramvajem.

8.8.2016.
13:32
VOYO logo

Naime, prošlog je tjedna s devetomjesečnim djetetom u kolicima pokušala ući u tramvaj, ali vozač joj je zatvorio vrata pred nosom, prenosi Glas Slavonije. Potom je saznala nešto što ju je šokiralo.

"Tramvaj je stao i zamolila sam vozača da mi pomogne unijeti dijete u kolicima, no on je rekao da ga bole leđa i da ne može. Zamolila sam ga da pita nekoga od putnika, no on je rekao da nema što i koga pitati, zatvorio je vrata i otišao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opasno sklapanje kolica

Dočekala sam potom drugi tramvaj i u međuvremenu nazvala tvrtku Gradski prijevoz putnika te se šokirala kad sam čula da ja i ne smijem ući s djetetom u kolicima", ispričala je mlada majka te dodala da je dugogodišnja korisnica GPP-a i ima mjesečnu kartu.

Prometnik joj je kazao da po pravilniku tvrtke prije ulaska u vozilo mora sklopiti kolica. To ju je neugodno iznenadilo, jer je nebrojeno puta ušla u tramvaj s djetetom u kolicima, a vidjela je i druge majke s djecom kako to čine. Istaknula je da ne zna kako bi trebala držati devetomjesečno dijete u rukama te istovremeno sklapati kolica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dijete mora biti u naručju majke'

"Ne znam jesam li više šokirana što mi vozač nije želio pomoći ili kad sam čula da onako kako devet mjeseci ulazim u tramvaj više ne smijem ući", kazala je i dodala da će očito, dok joj dijete ne prohoda, morati ići pješice ili se voziti taksijem.

Ante Mijić, rukovoditelj Sektora prometa u GPP-u, kazao je kako se kolica moraju sklopiti i zakočiti, a dijete zbog sigurnosti držati u rukama, odnosno u krilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Može se dogoditi da kolica nisu dobro zakočena dobro i da jednostavno odlete prilikom kočenja tramvaja. Ako je dijete u naručju majke, puno je veća sigurnost, no ako netko ne sklopi kolica vozi se na vlastitu odgovornost.

Kad je u pitanju ponašanje vozača, nije u redu što je otišao i ostavio ženu. Napravio je pogrešku. Vozači inače u 99 posto slučajeva pomažu putnicima pri ulasku i izlasku iz vozila", rekao je Mijić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo