SOA BRUTALNO IZNAPADANA: / Pljušte optužbe zbog uhićenja u Orašju, hoće li netko odgovarati?

Image
Foto: Pixsell, Marko Lukunić

SOA je ovih dana doživjela napade jer nije znala da se u Orašju spremaju uhićenja deset bivših pripadnika HVO-a zbog čega su njeni djelatnici proglašeni nesposobnima, piše Jutarnji list.

5.11.2016.
10:06
Pixsell, Marko Lukunić
VOYO logo

“Tko će biti uhićen i kada u tužiteljstvu BiH zna najviše 5 do 10 ljudi. I oni se boje da će to biti provaljeno i to se do posljednjeg trenutka drži u najvećoj tajnosti. Nalog djelatnicima SIPA-e ide tek koji sat prije uhićenja upravo zato da bi informacija ostala tajna sve do kraja”, rekao je izvor za Jutarnji list.

Potencijalne istrage i stvaranje štete hrvatskim državnim interesima u BIH nastale bi da pripadni SIPA-e nisu pronašli niti jednog osumnjičenog u kućama te bi ispalo da Hrvati u tužiteljstvu ili sigurnosnoj agenciji imaju "Krticu". Izvor Jutarnjeg smatra kako obavještajnu zajednicu napadaju oni koji nemaju pojma o funkcioniranju odnosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriteriji potpuno drugačiji

“Možemo to i jednostavnije objasniti. Što bi se dogodilo da je Karadžiću ili Mladiću dojavljeno kada će biti uhićen. Svi bi tada pričali kako Srbija opstruira Haaški sud, da ne želi izručiti zločince i slično. Kada su pak u pitanju bivši pripadnici HVO-a, kriteriji su potpuno drukčiji.”

Jučer je premijer Andrej Plenković pokušao zaštiti SOA-u tvrdeći da Agencija nije imala informaciju o uhićenjima, no, da su i imali informaciju ona bi se iskoristila u političke svrhe te bi njegvo posjet Sarajevu bio drugačiji. Premijer je između redaka poručio da je Vlada bila upućena u situacija i informirana o optužnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo