Ovako je govorio Siniša Glavašević / Snimka koju morate poslušati! 'Ako Vukovar padne i ako njegovo stanovništvo izgine u masakru...'

'Teško je pobrojati sve zločine koje je okupator učinio samo danas', kazao je Siniša Glavašević

19.11.2019.
7:15
VOYO logo

Biti u Vukovaru u to doba, tih dana, tjedana i mjeseci je nezamislivo svima nama koji nismo bili. Ali koliko se snage, ponosa, duha ali i očaja gomilalo u Vukovarcima možda je najbolje prenosio novinar Hrvatskog radija Siniša Glavašević. Između njega i slušatelja bili su cenzori koji nisu dozvoljavali da njegove riječi dođu do etera, ali i dan danas žive kao još jedno sjećanje na vukovarski pakao. 

"Teško je pobrojati sve zločine koje je okupator učinio samo danas, ali ako se istakne napad na najnaseljeniji dio grada, gdje se ovog trenutka nalazi oko 3 000 ljudi i gdje se vrši pritisak svim sredstvima, zatim bolnica i brojna skloništa gdje nema nikakvog vojnog razloga za djelovanje, onda je sve jasno. Ako Vukovar padne i ako njegovo stanovništvo izgine u masakru za koji se pouzdano zna da ga neprijatelj sprema, onda zato krivca treba tražiti prvo u Zagrebu, a onda dalje jer odavde su odaslane mnoge poruke na koje nikada nisu stigli odgovori", kazao je Siniša Glavašević putem radija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo