HDZ OPET U PRVOM PLANU? / Snimili smo prvu Karamarkovu reakciju nakon što je saznao da je Petrov prekinuo pregovore sa SDP-om!

RTL-ov reporter Petar Panjkota je na ulazu u središnjicu HDZ-a razgovarao s predsjednikom te stranke Tomislavom Karamarkom, što je bio i prvi njegov komentar nakon što je postalo poznato da je čelnik Mosta Božo Petrov odustao od pregovora sa SDP-om

22.12.2015.
15:21
VOYO logo

RTL-ov reporter Petar Panjkota je na ulazu u središnjicu HDZ-a razgovarao s predsjednikom te stranke Tomislavom Karamarkom, što je bio i prvi njegov komentar nakon što je postalo poznato da je čelnik Mosta Božo Petrov odustao od pregovora sa SDP-om i koalicijom Hrvatska raste.

Gospodine Karamarko dali ste izjavu na Pantovčaku, ali sada je novi razvoj situacije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da čuli smo u autu sad, šta je to točno?"

Gospodin Petrov je rekao da su prekinuti pregovori s koalicijom Hrvatska raste, da je bilo pritisaka i da su iz te koalicije zvali MOST-ove zastupnike pojedinačno i kažu da prekidaju pregovore, kakav je vaš komentar?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A da? Očito su imali dobre razloge da to naprave, nakon ovoliko upornog pregovaranja i rekao bih dobre volje koju su pokazivali stalno ih vraćajući u igru i u razgovore, ako se tako nešto dogodilo onda je razlog opravdan".

Image
priopćenje most-a /

'SDP je u pregovore ušao s figom u džepu i s ciljem rušenja reformske vlade'

Image
priopćenje most-a /

'SDP je u pregovore ušao s figom u džepu i s ciljem rušenja reformske vlade'

Što sad dalje očekujete? Što mislite da bi predsjednica trebala sad dalje napraviti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćemo što će se događati danas poslijepodne, predsjednica ima svoje ovlasti i sigurno će odgovorno postupiti".

Jeste li se Vi u međuvremenu čuli s nekime iz MOST-a?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, pa mi smo sad bili gore, jučer smo poslali onaj dopis i..(sliježe ramenima) ako je to podloga za neki novi razgovor, mi smo apsolutno raspoloženi".

Je li Vam se netko iz MOST-a javio?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, nemojmo, nije mi se nitko javio, mi se sad bavimo isključivo sobom i dogovorom s koalicijskim partnerima i sad smo u autu čuli ovu vijest".

Očekujete li da će se danas nastaviti razgovori s Mostom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čekamo nekakve reakcije. Očito da se sve zgušnjava u kratkom vremenu što smatramo da je dobro jer ova situacija je neodrživa, da očekujem, da!", rekao je Karamarko.

Hrg: 'Ne zaboravite da se Most prvo odlučio za nas'

Kako Vi gledate na ovo sve što se događalo, upitali smo čelnika HSS-a Branka Hrga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemojte smetnuti s uma da se MOST prvo odlučio na razgovore s Domoljubnom koalicijom, da je nakon toga u onom produžetku Hrvatska raste vraćena u igru, tako da ovo ne treba ništa čuditi. Razgovara se o koaliranju Vlade i mi smo htjeli kao što je rekao gospodin Karamarko od početka cjeloviti MOST, nismo radili na razbijanju, nama je drago da se vraća ta priča nazad".

Znači iz Domoljubne koalicije nije bilo nikakvih pojedinačnih pokušaja prema MOST-u dosad?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa mi smo čvrsto zauzeli stav da nitko od nas neće niti jednog zastupnika MOST-a preokretati i prevrtati i da samo želimo razgovor samo na razini koalicija jedne i druge", smatra Hrg.

Tepeš: 'Pokazali smo da stojimo iza svojih stavova'

Mislite li da bi se trebalo ići na nove izbore ili da bi se trebala nastaviti razgovori između MOST-a i domoljubne koalicije, pitali smo predsjednika HSP AS-a IvanaTepeša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pustimo još, nemojmo prejudicirati neke stvari, ali bitno je da je Domoljubna koalicija pokazala da je konzistentna, da stojimo iza svojih stavova. Rekli smo ne SDP-u i nesposobnoj Vladi i bitno je da smo pokazali da ne bi dali obraz za fotelju", izjavio je Tepeš.

Kosor: 'Prirodno je da nastavimo pregovore s Mostom'

Što o nastavku postizbornih pregovora misli šef HSLS-a Darino Kosor?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je najvažnije istaknuti da je Domoljubna koalicija od početka jedina bila jedinstvena, čak i kad smo istupili iz pregovora jer smo smatrali da se ne može oformiti tripartitna vlada. Smatram da je Domoljubna koalicija reformska koalicija i MOST je reformska lista i prirodno je da nastavimo razgovore", poručuje Kosor.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo

Još iz rubrike