FOTO: / Snijeg cijeli tjedan, a onda i snažno zahlađenje

Hrvatsku je u nedjelju zabijelio snijeg. Padalo je diljem zemlje, a zbog snijega se i otežano vozilo na pojedinim prometnicama.

13.1.2013.
10:06
VOYO logo

Nakon današnjeg snježnog dana u Hrvatskoj, Državni hidrometeorološki zavod u svojim priopćenjima navodi kako će snijeg padati povremeno i noćas i sutra. Do kraja sutrašnjeg dana snježni pokrivač u Gorskom kotaru i sjevernom dijelu Like mjestimice će biti veći od 40, u sjeverozapadnom području veći od 15 ili 20 cm.

U utorak stišavanje, a onda opet...

Inače u ponedjeljak u kopnenom će području biti oblačno povremeno sa snijegom, a u južnoj Lici, Posavini i istočnoj Slavoniji kišom. Sredinom dana i poslijepodne snijeg će u zapadnoj Slavoniji i većini sjeverozapadnih krajeva prijeći u kišu, koja se u početku može smrzavati na tlu. Na Jadranu promjenjivo oblačno povremeno s kišom, ponegdje obilnijom, a u noći i ujutro na sjevernom je dijelu moguć snijeg nošen burom. Temperatura će se kretati od -2 do 2, na sjevernom Jadranu i istočnoj Slavoniji od 4 do 10, u Dalmaciji od 9 do 15°C. U utorak će oborina biti manje, no od srijede će ponovno jačati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snijeg se prema sedmodnevnoj prognozi predviđa sve do idućeg vikenda. Pritom se spuštaju i temperature. Primjerice, za Požegu i Slavonski Brod za iduću subotu u jutarnjim satima predviđa se -13 stpnjeva. Minusi će se bilježiti i na Jadranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo