SNIJEG PREKRIO I DALMACIJU: / Zabijelili se Šibenik, Split, Konavle... počela i akcija čišćenja cesta

Image
Foto: PIXSELL / ilustracija

Snijeg je jutros stigao i u Dalmaciju. Zabijelio se i imotski raj te na krajnjem jugu Konavle.

25.2.2018.
10:18
PIXSELL / ilustracija
VOYO logo

Prve pahulje snijega zabijelile su jutros i Split, a snijeg je pao i na Pelješcu, u Omišu, Šibeniku, Dugom Ratu, Dućama, Kaštelima, Podstrani, Klisu, Dugopolju, Trilju, Vojniću, Vrgorcu, Mostaru, Primoštenu, Solinu, Metkoviću, Pločama, Crivacu, Kljacima, Vrpolju, Košutama, Dicmu, Grabu, Imotskom, Muću, Neoriću, Sutini, Otoku kod Sinja, Glavicama, Ljubuškome..., izvijestio je na Facebooku Ivan Šolić, poznati amaterski meteorolog iz Sutine i strastveni ljubitelj snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobodna Dalmacija piše kako od jutros snijeg pada i u konavoskim brdima. Od jutarnjih sati interventne službe su na terenu i s ralicama rade na raščišćavanju nanosa uz prometnice i prilazne putove. Na užem području Dubrovnika još uvijek pada kiša, a temperatura zraka u kombinaciji s burom je oko tri stupnja Celzija.

Zabijelila se i Imotska krajina, a kako javlja pahulje su zasule i sam Šibenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

PAHULJE U ŠIBENIKU: Pogledajte kako se zabijelio šibenski kraj

Image

PAHULJE U ŠIBENIKU: Pogledajte kako se zabijelio šibenski kraj

Zimska oprema obvezna na cesti Makarska-Vrgorac, na Bikovu novi snijeg

Na makarskim prometnicama, izuzev prometnice Makarska-Vrgorac, u nedjelju prijepodne nije bilo snijega, spomenuta prometnica redovito se čisti i posipa, a zimska oprema je obvezna, doznaje se u makarskoj policiji i Gradskom centru Osejava.

Snijeg pada na Biokovu, protekle noći i jutros palo je 15-ak centimetara novoga, pa je na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri visok oko dva metra, a u nanosima ima ga i do tri metra. Biokovska prometnica sve od prijevoja Staza zasuta je snijegom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog visokih snježnih nanosa, dolazak smjene HRT-ove posade na odašiljač na Biokovo, planiran za ponedjeljak, je upitan, doznaje se od dežurnog tehničara na biokovskom odašiljaču na Svetom Juri.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo