Snijeg prekrio dio Hrvatske, u ostatku jak vjetar i kiša

U Gorskom kotaru i Lici pada gust snijeg, dok je most prema Krku zatvoren zbog bure. Jak vjetar puše i u ostatku Hrvatske, a prati ga kiša, ponegdje uz grmljavinu.

5.4.2010.
12:26
VOYO logo

arti-201004020088006Od 9 ujutro sati Krčki most je zatvoren za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle), zbog bure.

U Lici pada gust snijeg pa su na svim državnim cestama u okolici Politvičkih jezera i Korenice proglašeni zimski uvjeti. Raskvašenog snijega ima i na dionicama autocesta: A 1, od tunela Mala Kapela do čvora Gospić, te na A 6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Oštrovica i Vrbovsko. Promet kamionima i kamionima s tegljačima zabranjen je, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snijeg je zabijelio i u velebitskim naseljima Krasno, Kuterevo, Baške Oštarije, Vratnik i drugima.

Jak vjetar puše na dionici Kikovica-tunel Tuhobić, te HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogući su odroni zemlje i kamenja duž Jadranske i Ličke magistrale, kao i na cestama u gorju.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda doznaje se kako će tijekom dana mjestimice biti i obilnije kiše, a u višem gorju, uglavnom iznad 700 metara i snijega. Prestanak kiše očekuje se poslijepodne na sjevernom Jadranu i zapadnoj unutrašnjosti, a u noći i djelomično razvedravanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu upozorava se na jaku, na udare i olujnu buru, a na srednjem i južnom jugo koje će postupno okrenuti na jugozapadnjak, zatim buru i sjeverac. Temperatura zraka bit će većinom između 6 i 11, na Jadranu i u Slavoniji od 12 do 17°C.

Prethodni članak:

arti-201003310311006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo