nastavlja se vrlo haldno vrijeme / Snijeg otežava vožnju, zbog olujnih udara vjetra neke dionice autoceste otvorene samo za osobna vozila

Image

Danas će biti vrlo hladno te djelomice ili pretežno sunčano, a uz više oblaka povremeno će biti slabog snijega

10.1.2017.
7:47
VOYO logo

Zbog olujnih udara vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, a obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3), izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jak vjetar usporava promet na dionici autoceste A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići. Vozi se uz ograničenja brzine no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama: u Lici i Zadarskoj županiji: DC25 Korenica-Gospić-Karlobag, DC42 u mjestu Poljanak (g.ž.KA - g.ž.LS), DC52 Špilnik-Korenica, DC218 GP Užljebić-Dobroselo, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, županijska cesta ŽC5203 Brotnja-Srb-Sučević, sve lokalne i županijske ceste ceste na području Ličko-senjske županije.

Za sav promet zatvorena je državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno, zbog snježne vijavice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 10. siječnja od 08,00 sati do 20. siječnja 2017.god. do 16,00 sati bit će zatvorena državna cesta DC64 na dionici Kršan (raskrižje DC64/DC500)-Vozilići, zbog radova. Obilazak: Kršan-Nedešćina-Štrmac, a za vozila iznad 6 tona: Pazin-Žminj-Barban-Labin.

Za sav promet (zbog radova) zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik (od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Svetog Benedikta); DC34 Valpovo-Josipovac u naselju Petrijevci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u naselju Tušilović te Sinj-čvor Klis Grlo u Dicmu; DC24 Bračak-Bedekovčina; DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac; DC29 u mjestu Mače; DC8 Jadranskoj magistrali: između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice DC75 na južnoj obilaznici Poreča na dionici Vrvari-Bijela; DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću; DC423 na raskrižju Osječke ulice i Ulice Nikole Šubića Zrinskog (DC423) u Slavonskom Brodu; DC303 Rovinjsko Selo-Brajkovići-Kurili.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas vrlo hladno i djelomice sunčano 

Danas će biti vrlo hladno te djelomice ili pretežno sunčano, a uz više oblaka povremeno će biti slabog snijega, u prvom dijelu dana u gorskim i središnjim područjima, a navečer u istočnoj Slavoniji i Baranji te na južnom Jadranu, priopćio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka, na udare mjestimicei olujna bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviša dnevna temperatura bit će od -9 do -4, a na moru između -3 i 2 Celzijeva stupnja.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo