snijeg u gorju / Snažno nevrijeme pogodilo Čiovo. Tuča zabijelila dijelove otoka: 'Prekrilo mi je cijelo dvorište'

Image
Foto: Čitatelj

Na Zavižanu i Platku pada snijeg.

6.3.2024.
11:31
Čitatelj
VOYO logo

Jaka promjena vremena stigla je u Hrvatsku. Nevrijeme je zahvatilo dijelove Dalmacije. Na Čivou su mještani ostali iznenađeni jakim nevremenom uz obiknu kišu. Dio Čiova pogodila je jaka tuča. Čitatelj nam je poslao fotografije tuče. "Iznenadilo me, prekrilo mi je cijelo dvorište", kazao je Marko iz Okruga Gornjeg za Danas.hr.

Image
Foto: Čitatelj
Image
Foto: Čitatelj

Na Zavižanu i Platku pada snijeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: livecamcroatia.com
Image
Foto: livecamcroatia.com

Snijeg pada na Platku

Danas ujutro i prijepodne sve više promjenjive naoblake uz Jadran, oblačno u gorju, a mjestimična kiša ili pljusak praćen grmljavinom najprije će krenuti na sjevernom Jadranu. Suho u središnjim i istočnim predjelima, dulja sunčana razdoblja, posebice u Slavoniji nakon kraće jutarnje magle. Vjetar na kopnu uglavnom slab, a na moru slab do umjeren sjeverozapadnjak, u Velebitskom kanalu bura, a na jugu jugo. Najniža temperatura slična današnjoj, na kopnu prohladno, bit će između 2 i 5 °C, a na moru oko 11 °C.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj već pretežno oblačno, mjestimice s kišom pa i mogućim pljuskovima uglavnom južnije od Zagreba, no oni na Kordunu i Banovini mogu biti prolazno jači pa i praćeni grmljavinom. Bit će malo svježije, uglavnom 14-15 °C, a navečer će jačati slab do umjeren sjeveroistočni vjetar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istoku nestabilnije i promjenjivije, ponegdje s kišom, a mogući su pljuskovi praćeni grmljavinom, uglavnom oko slavonskog gorja te osobito u Posavini, gdje mogu biti izraženiji. Temperatura između 15 i 17 °C. U Dalmaciji više oblaka, lokalno jaki pljuskovi, povremeno praćeni grmljavinom, na jugu tek kasnije poslijepodne i navečer. Izraženije na otocima, a moguće su tada i nevere. Na jugu jugo, a drugdje slab do umjeren, prolazno pojačan sjeverozapadnjak. Temperatura malo niža, osobito u zaleđu, bit će oko 15 °C.

Na sjevernom Jadranu prolazno smirivanje, dok će oblačnije i kišovitije biti u gorju, a može i zagrmjeti. Krajem dana opet mogući pljuskovi i na moru. Bit će svježije, ali samo u gorju navečer i osjetno hladnije. Tada u gorskim područjima temperatura u padu sve do nule pa u onim najvišim predjelima Gorskog kotara iznad 800-900 m nadmorske visine može biti malo snijega, u noći na četvrtak i višim predjelima Like.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Prognoza vremena: Stižu pljuskovi s grmljavinom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo