čeka se odgovor MUP-a / Smrt 6-godišnje migrantkinje na koju je naletio vlak mogla se izbjeći? 'Hrvatska policija izbjeglicama često govori da hodaju tračnicama do Šida'

Image
Foto: Ilustracija/Sinisa Hancic/PIXSELL

Dok čekamo odgovor hrvatske policije koja se tek mora očitovati o cijeloj tragediji, konaktirali smo volonterku udruge 'Are You Serios?' Tajanu Tadić za više informacija

23.11.2017.
10:38
Ilustracija/Sinisa Hancic/PIXSELL
VOYO logo

I jučer i danas smo pisali o pogiblji nesretne šestogodišnje migrantkinje u koju je u blizini granice s Hrvatskom, na području šidske općine, udario teretni vlak.

Podsjetimo, djevojčica se uz željezničku prugu kretala u većoj grupi migranata prema granici s Hrvatskom, kada je na nju naletio vlak, koji je na licu mjesta usmrtio nesretnu djevojčicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se tragedija dogodila na području za koje je zadužena PU Srijemske Mitrovice, humanitarna udruga 'Are You Syrious?' pitala se se je li postupanje hrvatske policije rezultiralo pogibijom malene djevojčice na granici sa Srbijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok čekamo odgovor hrvatske policije koja se tek mora očitovati o cijeloj tragediji, konaktirali smo volonterku udruge 'Are You Serios?' Tajanu Tadić za više informacija.

VIŠE PROČITAJTE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit koji je razlog protjerivanja afganistanske obitelji i je li se radilo o nekom izoliranom incidentu, odgovorila je kako nikakav incident nije 'kumovao' protjerivanju migranata već kako se to događa sustavno.

"Na našoj stranici 'Are You Serious?', izvještavali smo već o tri slučaja protjerivanja i to je nešto što se događa konstantno. Tako smo već bili obavješteni kako se protjeruju obitelji, i to ne samo s granice sa Srbijom, već i iz Vinkovaca, pa čak i Zagreba. Imali smo i slučaj protjerane obitelji s djecom od kojih je jedno bilo kvadriplegičar", priča volonterka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz udruge kažu da ne znaju gdje je hrvatska policija bila u trenutku kada je vlak naišao na djevojčicu i usmrtio je, iako svjedoci pričaju kako je neposredno prije tragedije, obitelj protjerana s njihove strane. 

Iako se trenutno rasvjetljavaju okolnosti tragedije, volonterka nam je otkrila kako hrvatskoj policiji nije strano govoriti migrantima 'Hodajte tračnicama do Šida', kada ih zateknu na Tovarniku, graničnom prijelazu na području RH. Je li ovaj 'dobronamjerni' savjet policije ovaj put 'kumovao' smrti šestogodišnje migrantkinje, ostaje za vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo