Smijenjen zamjenik načelnika Glavnog stožera

Ovih je dana u Oružanim snagama RH Ivo Josipović napravio novu kadrovsku križaljku.

2.8.2012.
18:48
VOYO logo

General pukovnik Slavko Barić razriješen je dužnosti zamjenika načelnika Glavnog stožera OS RH i imenovan na dužnost ravnatelja Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski" (HVU). Dosadašnji v.d. ravnatelja HVU-a, brigadni general Slaven Zdilar obnašat će svoju prijašnju funkciju zamjenika zapovjednika HVU-a. Odluka je to predsjednika države i šefa Oružanih snaga Ive Josipovića donesena na prijedlog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga i uz suglasnost ministra obrane, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Zapovjednik Hrvatske ratne mornarice 'seli' u Glavni stožer

No, to nije jedina kadrovska promjena u Oružanim snagama. Naime, dužnosti je razriješen i kontraadmiral Ante Urlić koji je dosad zapovijedao Hrvatskom ratnom mornaricom. On će odsad obavljati dužnost zamjenika načelnika Glavnog stožera OS RH za planove i resurse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Urlićevo mjesto dolazi Robert Hranj koji je dosad obavljao dužnost zamjenika vojnog predstavnika za NATO pri Sjevernoatlantskom savezu i Europskoj uniji u sastavu Stalne misije RH pri NATO savezu u Bruxellesu. Njega će, pak, u NATO-u zamijeniti kapetan bojnog broda Milan Žunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo