Službe u Vladi ne mogu da žive od Tominih lažnih rođaka

Dopisom naloženo da se proveri jesu li protekcijom blagosloveni

15.2.2013.
3:49
VOYO logo

Predsednik Tomislav Nikolić i Vlada Srbije udruženo vode državu po burazerskom principu, tvrdi “Alo!”.

U dokumentu koji je potpisao generalni sekretar Predsedništva sugerisano je da se pre protežiranja proveri da li su Tomislav Nikolić i njegova supruga Dragica aminovali preporuku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Specijalni posrednici pri ovim urgencijama su dvojica najbližih Nikolićevih saradnika - generalni sekretar Predsedništva Nedeljko Tenjović i lični sekretar predsednika Miroslav Latinović.

U dokumentu koji je potpisao upravo Tenjović, ministarstvima i drugim državnim institucijama je sugerisano da pre protežiranja pribave dozvolu navedene dvojice, odnosno provere da li su zaista Nikolić i prva dama aminovali preporuku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Budući da je sve izraženija tendencija da se državnim i drugim institucijama obraćaju pojedinci sa različitim molbama i zahtevima, pozivajući se neovlašćeno na predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića i njegovu suprugu Dragicu Nikolić, molimo vas da, pre nego što odgovorite na zahteve i molbe i/ili preduzmete odgovarajuće aktivnosti, prethodno kontaktirate sa generalnim sekretarom Nedeljkom Tenjovićem ili ličnim sekretarom predsednika RS Miroslavom Latinovićem i na taj način utvrdite da li je predsednik upoznat sa upućenim zahtevima i molbama. Budite ljubazni da o navedenom obavestite institucije i ustanove u vašoj nadležnosti - piše u dopisu, uz navođenje dva broja mobilnih telefona na kojima se može pribaviti ova posebna dozvola za akciju.

Prema dokumentu sačinjenom u Predsedništvu, ispada da oni koji se „neovlašćeno“ pozivaju na Tomu i Dragicu ne mogu dobiti protekciju u ministarstvima, dok „ovlašćeni“ imaju puno pravo da budu protežirani u državnim institucijama.

Na jedan od telefona ostavljenih ministarstvima da love lažne rođake prvo se javio saradnik ličnog sekretara predsednika, a onda i sam Latinović, koji je novinara "Alo-a" odmah pitao odakle im taj broj jer ga, navodno, ne koristi.

Tek kada su mu objasnili da je telefonski broj naveden u zvaničnom dopisu upućenom vladi, Latinović je pokušao da se opravda, uporno tvrdeći da dopis nije priznanje da u državi rade veze, već pokušaj da se to spreči. Na broj Nedeljka Tenjovića juče se niko nije javljao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo