STRUČNI NADZOR OTKRIO KOBNE PROPUSTE: / Zbog smrti dječačića Denisa smijenit će i ravnateljicu Centra u Puli?

Image
Foto: PIXSELL
10.8.2017.
23:17
PIXSELL
VOYO logo

U svibnju, nakon zločina koji je potresao čitav istarski kraj, u CZSS Pula odrađen je upravni nadzor kojim su utvrđeni propusti u radu. No čini se kako to nije sve. Ovoga puta propusti su, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list utvrđeni i kod stručnog nadzora, što bi moglo značiti da bi se uskoro u tom Centru trebao provesti natječaj za ravnatelja. Nakon što je smijenjena Denise Vojvoda Scrobe, voditeljica Odjela za djecu, mladež i obitelj, a sada bi ista sudbina mogla dočekati i v.d. ravnateljicu Sandru Milošević.

'Napominjemo da je Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb Pula-Pola nadležno za provođenje natječajnog postupka za izbor ravnatelja Centra te će po našim saznanjima postupak uskoro biti započet', kazali su iz ureda za odnose s javnošću u nadležnom ministarstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

V.d. ravnateljica CZSS-a Pula, Sandra Milošević, ove navode nije željela komentirati već je kratko kazala kako o nalazu stručnog nadzora nema nikakvih saznanja.

'O tome više zna Ministarstvo. Nije bilo govora o ikakvim smjenama. Nisam smijenjena', kazala je Milošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Cijeli postupak je završen, ali neki postupci još traju. Nadamo se da bi rezultati mogli biti gotovi krajem kolovoza. Riječ je o nadzoru kojim se kontrolira poštuje li se etički kodeks struke, rade li djelatnici sukladno pravilima struke', objasnio je Antun Ilijaš, čelnik Hrvatske komore socijalnih radnika, koja provodi takvu vrstu nadzora.

Da se nešto događa potvrđuje i činjenica da je sama ministrica Nada Murganić koja je prije nekoliko dana posjetila Pulu prilikom čega je posjetila i CZSS Pula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo