osuđen na 40 godina / Slučaj koji je šokirao i podijelio naciju! Prošlo je 4 godine od kobne subote kada je Zavadlav krenuo u krvavi pohod

Image
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

Na sudu je tvrdio da nije kriv i branio se da je u vrijeme ubojstava bio na moru. Uspio je podijeliti državu. Za jedne je bio ubojica, za druge heroj

11.1.2024.
12:59
Ivana Ivanović/Pixsell
VOYO logo

Filip Zavadlav - s jedne strane trostruki ubojica, a s druge mladić koji je u zatvoru primio najviše pisama s bračnim ponudama. Tko je Splićanin koji je prije na današnji dan prije četiri godine šokirao Hrvatsku kad je te kobne subote krenuo u krvavi pohod po splitskom Varošu? Hladno i bešćutno s 37 hitaca iz kalašnjikova ubio je dvojicu, ulicu dalje usmrtio je i trećeg muškarca.

Image
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Zatim je oprao ruke i presvukao se. Policija ga je pronašla s ocem. U RTL-ovu dokumentarcu otac Ante je otkrio što mu je rekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je blijed. Nešto mu se dogodilo, ja pitam Filipe što je. A on opet muči, i nakon 5, 6 minuta, on kaže - znaš da sam ubio trojicu", ispričao nam je.

Što ga je potaknulo na ubojstva jedno je od glavnih pitanja. Da su mu prijetili iz narkomiljea zbog bratovih dugova za drogu na oba suđenja nije utvrđeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

Na sudu je tvrdio da nije kriv i branio se da je u vrijeme ubojstava bio na moru.

Uspio je podijeliti državu. Za jedne je bio ubojica, za druge heroj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tri godine i u dva suđenja Zavadlav je promijenio šestero odvjetnika. Jednako brzo je mijenjao i imidž, od mišićavog do mršavog. Pojavio se i kao hipi, govorio talijanski, da bi drugi put tvrdio da ne zna taj jezik.

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Cijelo vrijeme je tvrdio da je bio ubrojiv, iako to nije vjerovao ni njegov otac. Sud je utvrdio da je smanjeno ubrojiv.
U listopadu prošle godine za trostruko ubojstvo osuđen je na 40 godina zatvora, a ako presuda postane pravomoćna, Filip Zavadlav će u zatvor do svoje 65. godine. Ošišan do kože, presudu je slušao s podsmijehom, a čuvši dokad će morati robijati zapljeskao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

"Ovo vijeće drži kako je ovaj događaj jedan od najbrutalnijih I najtežih zločina počinjen u Dalmaciji, pa i u Republici Hrvatskoj zbog čega je odmjerilo okrivljeniku najvišu kaznu", kazala je Višnja Strinić, sutkinja Županijskog suda u Splitu.

Image
Foto: RTL

Dokumentarni specijal Potrage 'Zavadlav' o Filipu Zavadlavu, 26-godišnjem pomorcu koji je na brutalan način ubio trojicu mladića u Splitu i koji je RTL-ovu novinaru Dariju Todoroviću poslao pismo pogledajte na RTL-ovoj streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte video: Promijenio izgled, ali ne i ponašanje: Zavadlav presudu slušao ošišan do kože i s podsmijehom.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo