'JAVIO SAM BOŽINOVIĆU' / Slovenski ministar potvrdio: 'Uvodimo kontrolu na granici s Hrvatskom. Reći ću vam razlog'

Kontrole bi trebale biti uvedene u subotu, za početak na 10 dana

18.10.2023.
20:35
VOYO logo

Italija je obavijestila Sloveniju da zbog promijenjene situacije u Europi i na Bliskom istoku uvodi kontrolu na granici sa Slovenijom, priopćilo je u srijedu slovensko Ministarstvo unutarnjih poslova, a neformalno se najavljuje da bi kontrole uskoro mogle biti uvedene i na slovensko-hrvatskoj granici. 

Prema neslužbenim informacijama, kontrole bi trebale biti uvedene u subotu, za početak na 10 dana, s mogućnošću produljenja. Zbog toga bi Slovenija trebala uvesti kontrolu na granicama s Hrvatskom i Mađarskom, navodi agencija STA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Informaciju je u emisiji N1 STUDIO SLOVENIJA potvrdio i slovenski ministar unutarnjih poslova Boštjan Poklukar, koji je rekao da je o tome već danas obavijestio ministre unutarnjih poslova Mađarske i Hrvatske, javlja N1.

Image
STRAH OD TERORIZMA ŠIRI SE EUROPOM /

Neslužbeno: Slovenija uvodi kontrole na granicama s Hrvatskom na dva mjeseca

Image
STRAH OD TERORIZMA ŠIRI SE EUROPOM /

Neslužbeno: Slovenija uvodi kontrole na granicama s Hrvatskom na dva mjeseca

Porast terorizma u Europi

Kaže da je ministarstvo pripremilo obavijest u skladu sa Šengenskim kodeksom, koju će Vlada sutra odobriti i potom poslati Europskoj komisiji. Razlog uvođenja ove privremene mjere isti je kao i u Italiji, a to je porast opasnosti od terorizma u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vidimo što se dogodilo u Francuskoj i Belgiji. Slovenija nije iznimka”, upozorio je Poklukar, dodavši da žele preventivno osigurati dodatne provjere na balkanskoj izbjegličkoj ruti.

Nije želio otkriti kada će policajci krenuti s kontrolama na granici jer o uvođenju tek treba razgovarati Vlada i Europska komisija. “Vjerujem da time povećavamo sigurnost Slovenije, koja je na prvom mjestu. Situacija na Bliskom istoku je komplicirana, moramo učiniti sve što smo dužni učiniti za sigurnost Slovenije”, istaknuo je Poklukar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da će nastojati što manje zakomplicirati život ljudima koji svakodnevno prelaze granicu. Šefovi slovenske i talijanske policije dogovorit će i provedbu mjera na tom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo