granični sporovi i dalje traju / Slovenija zbog poplava skinula žicu kod Vrbovskog, ali postrožuje mjere za izbjeglice

Masovnog vraćanja izbjeglica iz Njemačke i Austrije u zemlje iz kojih su došli ipak još nema. Ipak, Slovenija najavljuje nova ograničenja ulaska izbjeglica iz Hrvatske, dok istodobno vojska prvi put uklanja žičanu ogradu postavljenu na granici. Doduše, samo zbog vremenskih neprilika

13.1.2016.
19:26
VOYO logo

Prvi put otkako je postavila žilet žicu na granici s Hrvatskom, slovenska vojska ju uklanja. Ipak, miču se samo dijelovi ograde koji su proteklih dana oštećeni zbog rasta vodostaja Kupe, kako ne bi završili u koritu rijeke. Za stanovnike to ipak predstavlja olakšanje.

Image
rat diplomatskim notama /

Slovenija predala prosvjednu notu Hrvatskoj zbog Savudrijske vale

Image
rat diplomatskim notama /

Slovenija predala prosvjednu notu Hrvatskoj zbog Savudrijske vale

Istodobno, Slovenija uvodi nova ograničenja za prijem izbjeglica iz Hrvatske. Tvrde da boljom identifikacijom migranata vraćaju one koji prikrivaju pravi identitet, kao i da Austrija od kraja godine na dan prima najviše tri vlaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas su o svemu sastanak održali austrijski i slovenski šefovi policije. Nažalost, predstavnik hrvatske policije nije došao. Sutra se slovenski premijer sastaje s njemačkom kancelarkom, a nadam se da ćemo uskoro imati sastanak s predstavnikom hrvatske strane koji još nisu odgovorili na naše poziv", izjavio je Boštjan Šefic, državni tajnik u slovenskom ministarstvu unutarnjih poslova.

I dok Slovenija poručuje da će se samo prilagođavati mjerama Njemačke i Austrije, na osam hrvatskih prosvjednih nota zbog žice odgovaraju jednako. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj postavljanja privremenih tehničkih barijera je kontrola šengenske granice i sprječavanje razlijevanja migranata zelenom granicom, pri čemu se ne prejudicira granično pitanje", dodao je Šefic. 

S druge strane, Ljubljana ipak odgovara i svojom prosvjednom notom Hrvatskoj, i to zbog uplovljavanja policije i broda ribarskog inspektora u Piranski zaljev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo