Slijepog pankera nisu pustili u pulski klub

Slijepom studentu, Zagrepčaninu koji trenutno studira u Puli, u subotu su zabranili ulazak jedan pulski klub. Tvrdi da ga redar nije pustio upravo zato jer je slijep.

18.10.2011.
11:12
VOYO logo

"U petak navečer bio sam vani s još nekoliko prijatelja. Oko dva ujutro uputili smo se klub. U desnoj sam ruci držao štap za hodanje, a pod lijevom rukom prijatelja koji me vodio.

Kada me redar vidio, rekao mi je: 'Ti, slijepac, ne možeš unutra.' Upitao sam ga zašto, na što mi je odgovorio da slijepce ne puštaju unutra, a na komentare prijatelja da su oni sa mnom nije se pokolebao. Šokirani, samo smo se okrenuli i otišli", ispričao je ogorčeno F. Skračić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Diskriminacija ili omalovažavanje?

Skračić kaže da je prije nekoliko godina izlazio u taj klub bez problema, a onda ga zbog određenih razloga, a koji, kako tvrdi, nisu imali uporišta, više nisu puštali unutra. U subotu je, veli, pokušao ući opet, no nije uspio.

"Da su mi rekli da ne mogu ući jer sam panker ili zato što sam radio ovo ili ono, preko toga bih još mogao prijeći, no preko ovoga sigurno neću. Je li to diskriminacija i ponižavanje? Ja samo tražim jednakost, koja je meni tog dana oduzeta. Imam 23 godine i bez obzira na to što imam oštećenje vida, i ja se, kao i moji prijatelji, želim zabaviti i izlaziti, a ne u odrastanju nailaziti na barijere i omalovažavanja kao što mi se desilo ispred kluba", rekao je Fran za Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj kluba: Pravio je probleme

Voditelja kluba kaže da je cijela priča zapravo splet neugodnih okolnosti.

"Istina je da ga redar nije pustio u klub, no ne zato što je slijep. Priča je kompleksnija. Riječ je o dečku koji je prije nekoliko godina radio probleme po klubu, zvali smo zbog njega i policiju koja nam je preporučila da osobe s kojima imamo problema više ne puštamo u klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I doista, jedno ga vrijeme nije bilo. Kada je prije neki dan došao, redar ga je prepoznao, no budući da nije znao da je on sada slijep, mislio je da se samo pravi, da je riječ o nekoj šali ili pokušaju da se prošverca u klub", kaže direktor.

Skračić tvrdi da je gotovo u potpunosti slijep od rođenja, raspoznaje samo svjetlo i sjene, no istina je, kaže, da je u klub neko vrijeme odlazio bez štapa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žalosno je da samo izmišljaju izgovore. Ako mi redar nije povjerovao, mogao je doći, porazgovarati sa mnom ili s prijateljima s kojima sam bio u društvu. Istina je da samo izmišljaju razloge da nas pankere ne bi pustili u Klub, no pokušati to opravdati sljepoćom, doista nema smisla. A to da su mislili da sam glumio sljepoću da bih ušao... doista ne znam kakva bi osoba mogla izmisliti takvo što", zaključio je.

Vezani članci:

arti-201106030431006 arti-201007290851006 arti-201106160001006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo