kolodvori i ceste prenapućeni / Slijede dva državna praznika, a Hrvati su pravi stručnjaci u spajanju slobodnih dana

Image
Foto: RTL

Za zaposlene kreće najljepše vrijeme u godini, kad su dva dana u radnom tjednu neradna, pa se uz malo kemije i dobre volje šefa može spojiti čak 9 dana. Tako to izgleda na papiru i u teoriji, a u praksi: gužve na kolodvorima, autocestama i granicama. Gdje vas čeka gužva, a gdje policija, kakvo je vrijeme i situacija u prometu, provjerite u prilogu

19.6.2015.
18:58
RTL
VOYO logo

Na zagrebačkom autobusnom kolodvoru, gužva je od ranog jutra. Karte se čekaju u redovima, a neki su i ostali bez njih.

"Gužva je velika, u ponedjeljak je neki praznik, ja kao da sam pala s Marsa jer nemam pojma koji su praznici, bus nemam, a moram ići na ispit i ne znam što da radim", požalila se studentica Emanuela iz Zagreba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kupite kartu na vrijeme, možete je kupiti putem interneta, što je sigurnije, ako je kupite, sigurno ćete je dobiti, ovako je pitanje hoće li biti dovoljno", poručila je Ivana Šestić Trohar, rukovoditeljica pravne službe Autobusnog kolodvora Zagreb.

Dobro su zato znali za praznike u Saboru, koji je već iza 13 sati bio potpuno prazan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjednicu ćemo nastaviti u utorak 30 lipnja. Hvala lijepa i ugodni praznici", u žurbi je izjavila potpredsjednica Sabora Dragica Zgrebec

Kad je u pitanju spajanje blagdana, Hrvati su pravi stručnjaci, pa su lako izračunali da se uz vikende, neradni Dan antifašističke borbe i Dan državnosti, plus tri dana godišnjeg, ali i blagoslov šefa – moglo spojiti čak 9 dana!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što zbog spajanja u Hrvatskoj, što zbog sezone, krenuo je desant prema Jadranu. Na granici sa Slovenijom cijelog je dana pojačan promet.

Na kopnu i sjevernom Jadranu ceste su skliske, potreban je oprez, ali i strpljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pojačan je promet na glavnim cestovnim, osobito na A1 i A6 što se dobro može vidjeti na Lučkom, tako će biti i sutra", najavila je Irena Čačić iz HAK-a. 

A baš na glavnim cestovnim pravcima prema moru, očekuju vas radari, kao i presretači. U policiji tako žele povećati sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovoj aktivnosti biti će uključen maksimalan broj policijskih službenika, ali i sve one tehnike koje koristimo u nadzoru prometa", najavio je Josip Mataija, vršitelj dužnosti voditelja službe za sigurnost cestovnog prometa  

Tko kreće sutra, putem bi mogao naletjeti na pokoji pljusak, a u nedjelju i ponedjeljak slijedi poboljšanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U utorak i srijedu ponovno kratkotrajno pogoršanje u cijeloj zemlji, dok će od četvrtka se opet blago stabilizrat, taman na vrijeme za novi produljeni vikend", izjavio je meteorolog Nikola Vikić Topić. 

Računajte i da će bura koja već puše, za stupanj, dva ohladiti more. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo