DOBRE VIJESTI / Slamka spasa: Europska komisija odobrila državno jamstvo za isplate plaća u pulskom Uljaniku

Image
Foto: Uljanik za "BOLJE SUTRA"

'Državno jamstvo Republike Hrvatske pomoći će brodogradilištu Uljanik da nastavi s radom i zadrži 1800 radnih mjesta za vrijeme izrade pouzdane strategije za restrukturiranje kojom će si osigurati budućnost'

22.1.2018.
17:10
Uljanik za "BOLJE SUTRA"
VOYO logo

Europska komisija zaključila je da je plan Republike Hrvatske da brodogradilištu Uljanik izda državno jamstvo za zajam od 96 milijuna eura u skladu s pravilima Europske unije o državnim potporama.

"Državno jamstvo Republike Hrvatske pomoći će brodogradilištu Uljanik da nastavi s radom i zadrži 1800 radnih mjesta za vrijeme izrade pouzdane strategije za restrukturiranje kojom će si osigurati budućnost. Stoga smo danas odobrili to jamstvo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planom restrukturiranja mora se osigurati dugoročna održivost tog društva bez stalne javne potpore kako bi se trajno sačuvala radna mjesta u Istri”, izjavila je povjerenica za politiku tržišnog natjecanja Margrethe Vestager.

Prije nego je EK odobrila jamstva, oko 2.800 radnika Uljanika spremalo se na štrajk zbog neisplate plaća za prosinac, a dio radnika riječkog brodogradilišta, njih oko 450, najavljuje kako će sutra štrajakati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo