Slab odaziv birača u BiH - samo 1,74 posto!

Glasovanje na izborima za Hrvatski sabor u Bosni i Hercegovini protječe bez teškoća, ali odaziv birača do kasno popodne bio je vrlo malen.

3.12.2011.
21:51
VOYO logo

U četiri konzularna područja u Bosni i Hercegovini - Mostaru, Sarajevu, Tuzli i Banjaluci, na trideset glasačkih mjesta do 16 sati izašlo je malo više od 4.600 hrvatskih građana s pravom glasa u BiH, podaci su hrvatskog veleposlanstva u Sarajevu. To je 1,74 posto od ukupnog broja registriranih birača u BiH.

Najviše birača, njih oko tri tisuće, glasovalo je na biralištima u Mostaru, u Sarajevu ih je na izbore izašlo oko 1 300, u Tuzli 400, a u Banjaluci 130. Birališta u BiH će biti otvorena do 19 sati, a u nedjelju od 7 do 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva su biračka mjesta otvorena na vrijeme, u 7 sati. Za razliku od prošlih izbora kad su birači mogli glasovati na 124 mjesta u cijeloj Bosni i Hercegovini, ovaj put glasuje se na znatno manjem broju mjesta, što će, kako kažu u veleposlanstvu, povećati gužve te je upitno hoće li svi moći glasovati.

Građani iz udaljenijih mjesta dolaze organizirano autobusima ili osobnim automobilima. Pojačana je sigurnost na biračkim mjestima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo