Skupljaju se potpisi za još jedan referendum

Na više od 2.000 mjesta diljem Hrvatske počelo je prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma da se u hrvatski Ustav unese definicija da je brak životna zajednica muškarca i žene.

12.5.2013.
20:47
VOYO logo

"Do 13 sati zahtjev za raspisivanje referenduma potpisalo je nekoliko desetaka tisuća građana te se izjasnilo da je brak zajednica muškarca i žene", kažu u građanskoj udruzi "U ime obitelji" koja je inicijator akcije, a koju podržavaju i vjerske zajednice, napose Katolička crkva i crkveni vrh na čelu s kardinalom Josipom Bozanićem, koji je dao otvorenu potporu akciji, pa se potpisi prikupljaju i po svim župama Katoličke crkve u Hrvatskoj.

"Uslijedit će izmjena Obiteljskog zakona, a s njim i sve ono što se dogodilo u nekim zemljama, osobito ne uspijemo li u pothvatu koji s Božjom pomoću započinjemo", rekao je biskup dubrovački mons. Mate Uzinić na proslavi Majčina dana u Dubrovniku, rekavši da "boriti se svim zakonskim sredstvima protiv onih koji kršćanskim obiteljima nastoje oduzeti i zatrovati djecu, samo je jedan dio vjerničke angažiranosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo