Koštaju nas desetke tisuća kuna na mjesec, a nitko ih ne želi voziti

Porezne obveznike će leasing za 11 Audija A6, koje je početkom godine Vlada nabavila za potrebe potpredsjednika i nekih ministara, u idućih pet godina stajati 5,6 milijuna kuna.

7.10.2014.
7:54
VOYO logo

Zbog kritika javnosti da usred krize kupuje luksuzne i skupe automobile Audije A6 3.0 TDI, Vlada je početkom travnja donijela odluku kojom te automobile namijenjene za 11 ministara ustupa na korištenje MUP-u. No, skupi automobili za koje leasing mjesečno stoji oko 10.400 kuna više su u garaži nego u pogonu, piše Jutarnji list.

Prema podacima iz MUP-a, od travnja do danas Audiji su potrošili 4.500 litara goriva za što je izdvojeno oko 45.000 kuna. Iz toga proizlazi kako su u pola godine, ako je njihova prosječna potrošnja 8 litara na 100 kilometara, odvozili oko 55.000 kilometara odnosno svaki oko 4.500 ili 833 kilometra mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koriste se u operativne svrhe

''Vozila se koriste u operativne svrhe Ravnateljstva policije. Održavanje vozila je uključeno u ugovor o najmu vozila te ne predstavlja dodatni trošak Ministarstva unutarnjih poslova. Osim troškova goriva od oko 45.000 kuna, ostalih troškova u dosadašnjem periodu nismo imali'', odgovorili su iz MUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo