organizira armada / Skup podrške za Škalameru: 'Danas je to on, sutra netko drugi. Ne može se neopravdano ići u zatvor'

Arsić ga je optužio za vrijeđanje na nacionalnoj osnovi i teške batine

28.8.2019.
18:41
VOYO logo

Riječanin Matko Škalamera pušten je iz riječkoga istražnog zatvora u kojemu je završio nakon svađe oko parkirnoga mjesta sa 70-ogodišnjim Dobrivojem Arsićem. 

Arsić ga je optužio za vrijeđanje na nacionalnoj osnovi i teške batine pa je u njegovo ime Srpsko narodno vijeće podnijelo kaznenu prijavu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U Rijeci održan prosvjed potpore Matku Škalameri: 'Danas on, sutra može biti netko drugi'

Image

U Rijeci održan prosvjed potpore Matku Škalameri: 'Danas on, sutra može biti netko drugi'

Nakon što su saslušani svi svjedoci, Škalamera je pušten, ali tu nije kraj priče - istraga se nastavlja. Armada se okuplja u 19 sati unatoč Škalamerinom puštanju, a nakon toga će krenuti prema riječkom zatvoru.

"Mi nismo znali da će Matko danas biti pušten, ali bez obzira na to prosvjeda će biti za poruku drugim Škalamerima, danas on, a sutra će to biti netko drugi. Ne može netko završiti neopravdano u zatvoru na nekim poluinformacijama, na temelju loše odrađenog posla policije, sudstva, nekih novinara... Stvorila se hajka, stanje linča. Čovjek je završio u zatvoru na šest dana. Tko zna stanje u zatvorima, zna da je i jedan dan u zatvoru previše, pogotovo ako si neopravdano optužen", kazao je Dejan Božić, predsjednik Kluba Navijača. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uputio je apel svima da i ovaj prosvjed prođe dostojanstveno i mirno i da bude na čast gradu Rijeci.

"Nacionalnost je stvar pojedinca, mi smo Hrvati, ne trebamo se nikome dokazivati. Skup će odraditi Klub navijača Armada Rijeka, pridružile su nam se braniteljske udruge, ljudi iz Zagreba i šire okolice, svi oni koji su prepoznali da je ovo nepravda", dodao je Božić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na potezu je državno odvjetništvo koje ima dovoljno vremena za detaljnu istragu. Škalamerin odvjetnik očekuje da će se najkasnije za mjesec ili dva znati hoće li protiv njega biti podignuta optužnica ili će se zatvoriti slučaj. Škalamerin odvjetnik je za RTL  potvrdio i da je velika mogućnost da HGSS-ovac pravno uzvrati Arsiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo