SKROMNI JUNAK: / Ženu i dva sina uzela mu bolest, a on je tuđe dijete spasio od smrti

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija, Nino Strmotić

Ante Štrubić u utorak je u Sućuraju spasio osmogodišnju djevojčicu iz auta koji je tonuo u more. Izvukao ju je kroz prozor te otplivao do oca, danskog turista, i predao mu njegovu kćer.

16.7.2015.
7:35
PIXSELL/Ilustracija, Nino Strmotić
VOYO logo

"Dida Ante posta je superheroj!", riječi su kojima je svog skromnog djeda Antu Štrbića iz Stabline kod Ploča opisao njegov trogodišnji unuk Jakov. Ante (65) je inače iz Sabline kod Ploča, no ljeti sa suprugom boravi u Sućuraju na Hvaru, gdje je u utorak iz auta koji je tonuo u more izvukao osmogodišnju Caroline Skott iz Danske.

"Nije to ništa, auto je upao u more, a na zadnjem sicu dite. Skočija sam u more i kroz otvoreni prozor izvuka uplakanu djevojčicu, koja je bila u stanju šoka. Jadno dite vrištalo je od straha. Doplivali smo do obale, di sam je preda u ruke ocu", kazao je Ante. No, supruga njegovog posinka Zdravka Drpulić dodaje da je Ante vrlo skroman i da po povratku s rive uopće nije želio govoriti o događaju. Sve su saznali tek nakon brojnih zahvala mještana, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umro mu trogodišnji sin, pa supruga, a u 22. godini i drugi sin

Prema kazivanju svjedoka, Danski par Jeppe i Scarlott Skott zaustavio se pred Turističkom zajednicom da pita za adresu apartmana koji su unajmili. U autu su ostavili dvije kćeri. No, starija Maria (12) je odmah izašla za njima i nakon što je zalupila vratima, auto se pokrenuo i završio prednjim dijelom u moru. Načelnik Sućuraja Ivan Sladić priča da je Ante već skočio u more dok su oni dotrčali do mjesta nesreće.

"Dobar čovik, prekrasan, samozatajan, a s toliko tuge u životu", komentira sve Antina snaha Zdravka. Naime, Ante je imao tragediju za tragedijom u životu – prvo mu je od zloćudne bolesti umro trogodišnji sin, zatim je supruga rodila još jednog sina, da bi ona uskoro umrla u 34. godini života, a taj drugi sin je također podlegao zloćudnoj bolesti u svojoj 22. godini. Ante se kasnije ponovno oženio i danas obožava svojih dvoje unučadi od posinka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobodna Dalmacija/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo