'NIJE MI BILO LOŠE' / Skromna baka Milenka proslavila stoti rođendan: 'Za večeru neće meso, nikad, nikad'

Odgojila je dvije kćeri, četvero unučadi i šestero praunučadi

14.4.2019.
22:13
VOYO logo

Sto godina je napunila, a pamti i lijepe i ružne trenutke. Živi u rodnoj kući Vladimira Nazora u Postirama na Braču. Živjela je skromno, pomagala drugima, a na njezinu feštu koja je okupila mnogobrojnu obitelj stigao je i RTL Danas.

Iza Milenke Vlahović je sto godina u kojima je bilo lijepih i teških trenutaka. Odgojila je dvije kćeri, četvero unučadi i šestero praunučadi. Izgubila je sina i muža, ali zahvalna je mnogobrojnoj familiji koja je i na stoti rođendan uz nju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije mi bilo loše, radila jesam, zaslužila sam penziju, nije velika, ali uvijek sam govorila "nek' imam za komad kruha i čašu vode."

No za feštu su se ispekli kozlići, napekli kolači, a čestitari cijeli dan pohode rodnu kuću VladimiraNazora u kojoj vitalna stogodišnjakinja živi. Cijeli život živjela je skromno i umjereno jela, nikad nije pušila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona vam je baš disciplinirana, neće za večeru meso nikad, nikad", kaže kćerka Marija.

Jedini porok je čašicaprošeka...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drag mi je, ali uvijek bih ga razvodnila", priznaje slavljenica.

Svoju dugovječnost, kaže slavljenica, zahvaljuje Bogu, a njena obitelj naučila je od nje opraštati i pomagati drugima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je žena koju treba doživjeti i mi i unuci trebamo zapamtiti njen život i njezine riječi koje su nas uputile u život", kaže Milenkina kćer.

Milenka je svoj stoti rođendan dočekala uz mnogobrojnu obitelj, a zanimljivo je da će u Postirama još dvije mještanke ove godine slaviti stoti rođendan...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo