OLUJA U DOMOVINSKOM POKRETU / Škoro uzvraća kritičarima: 'Svaki dan su dobivali izvode računa, evo i dokaza'

Image
Foto: Pixsell

Škoro je danas na Facebooku objavio screenshot na kojem se vidi da su izvode stranačkih računa mailom dostavljani i bivšem glavnom tajniku Dariju Žepini koji tvrdi da nije imao uvid u njih

6.8.2021.
15:19
Pixsell
VOYO logo

Bivši čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u intervjuu Večernjem listu poručio je onima koji tvrde da je ostavku morao podnijeti zbog navodno neprimjerenog odnosa sa svojom 25-godišnjom asistenticom Nikolinom Brajković da će svoje tvrdnje morati obrazložiti Državnom odvjetništvu, Državnom uredu za reviziju, Poreznoj upravi i sudu. Kazao je kako je 29. srpnja Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnio kaznene prijave protiv bivšega glavnog tajnika stranke Darija Žepine, predsjednika Nadzornog odbora Krešimira Bubala i članice Nadzornog odbora Ljiljane Vuletić.

Image
JAVILA SE I IZBAČENA SESTRA /

Škoro komentirao optužbe vezane za službene kartice i mladu suradnicu: 'Sve navedeno je neistina...'

Image
JAVILA SE I IZBAČENA SESTRA /

Škoro komentirao optužbe vezane za službene kartice i mladu suradnicu: 'Sve navedeno je neistina...'

Bubalo nazvao Škoru 'bombašem samoubojicom'

Krešimir Bubalo je, pak, za RTL.hr izjavio da nema što posebno dodati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bombaš samoubojica zna što radi", kazao je Bubalo za RTL.hr misleći, naravno, na Škoru.

Potom je dodao kako ga je Škorina tvrdnja od 7. srpnja da financijska situacija u stranci nije dobra, ponukala da to sam provjeri u računovodstvu DP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam 19. srpnja zatražio od stranke da se napravi revizija, forenzika i inventura", kazao je Bubalo dodavši da koro kao predsjednik stranke nije Nadzornom odboru dostavio izvješće ni za prošlu godinu.

"Jasne su ovlasti i ovlaštenja. Jedno je prijava, a drugo je lažno prijavljivanje kaznenog djela za članove Nadzornog odbora. Zna se kod koga se nalaze odgovori o poslovanju", dodao je Bubalo za RTL.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žepina tvrdi jedno, Škoro nudi dokaz za drugo

Bivši glavni tajnik Domovinskog pokreta Darijo Žepina za N1 televiziju suprotno Škori tvrdi da nikada nije dobio ovlaštenje za uvid u stranačke financije, iako je po Statutu bio odgovoran za financije. Koristio je, kaže, debitnu karticu, ali isključivo za stranačke troškove. Jedini koji su imali uvid u stranačke financije, kaže Žepina, bili su Škoro i Nikolina Brajković.

Na koncu se o tome oglasio i sam Škoro danas poslijepodne na Facebooku. Objavio je screenshot na kojem se vidi kome su bili dostavljani izvodi računa. Sudeći po onome što se vidi na toj preslici, izvod je bio dostavljan na tri adrese elektroničke pošte, među kojima je i ona Žepinina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kažu neki da nisu imali uvid u račun DP-a. Svaki dan su dobivali izvode. Evo i dokaza", kratko je napisao Škoro u toj objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike