UTRKA ZA PANTOVČAK /

Škoro ručao s ikonom desnice, predsjednica miješala palentu, a Milanović krenuo 'od vrata do vrata'

Image
Foto: Facebook

Iako predsjednička kampanja još mjesecima službeno neće početi, potencijalni kandidati su se ovog vikenda "razmilili" po Hrvatskoj

1.7.2019.
12:20
Facebook
VOYO logo

Zoran Milanović na Braču i u Đurđevcu ovog vikenda počeo je svoju predsjedničku kampanju 'od vrata do vrata', Miroslav Škoro objavio je u nedjelju fotografiju s ručka s Ružom Tomašić, dok je aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja još ne objavljuje kandidaturu, za vikend bila u rodnom Grobniku na festivalu palente i sira. 

Iako predsjednička kampanja još mjesecima službeno neće početi, potencijalni kandidati su se ovog vikenda "razmilili" diljem Hrvatske. Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja najavljuje da najranije do kolovoza neće objaviti hoće li se kandidirati za drugi mandat, u subotu je sudjelovala na Festivalu palente i sira u rodnom Grobniku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANCI

Tada se osvrnula i na svoju kandidaturu za predsjednicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Škoro ručao s ikonom desnice, predsjednica miješala palentu, a Milanović počeo kampanju 'od vrata do vrata'

Image

Škoro ručao s ikonom desnice, predsjednica miješala palentu, a Milanović počeo kampanju 'od vrata do vrata'

"Sve u svoje vrijeme, neću razočarati nikoga tko mi je dao potporu u državi, posebno HDZ i njegove članove bez kojih nikada ne bih bila predsjednica. Prije svega se vodim ljubavlju prema domovini. Moja odgovornost je trenutno kao predsjednice voditi dalje državu, ne možemo si dopustiti kampanju koja traje mjesecima. Neka se drugi kandidiraju, izlože svoje programe, sve ostalo ćemo riješiti. Moram dalje raditi, imamo još puno problema, ali i prilika kako bismo poboljšali život u Hrvatskoj."

"Ugostili smo dragu prijateljicu Ružu Tomašić"

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro objavio je kako se ne oslanja na ankete nego na "bilo naroda". Što o "bilu naroda" misli predsjednica? "Zato sam večeras ovdje i svaki dan, u bilo kojem kutku države", kazala je Grabar-Kitarović.

Spomenuti Miroslav Škoro je, nakon subotnjeg večernjeg koncerta u Svetom Petru u Šumi, jučer sa suprugom Kim u svojem domu na ručku ugostio hrvatsku zastupnicu u Europskom parlamentu Ružu Tomašić. "Danas smo Kim i ja na ručku u svom domu ugostili dragu prijateljicu Ružu Tomašić", napisao je u statusu uz fotografiju na Facebooku jučer Škoro. 

SDP-ov predsjednički kandidat Zoran Milanović u subotu je bio na Braču povodom proslave Dana grada Supetra. "U Supetar je došao na poziv prijatelja na neformalno druženje, a kako se našalio, i da bi "osluhnuo bilo naroda". Milanović je najavio dugu i tešku političku trku, ali i svoju nadu da ulazi u drugi krug izbora. Najavio je borbu protiv korupcije, lopovluka i pohlepe. "Ovo će biti duga i teška trka, ne nadam se ničemu laganom", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priznajem da ne znam miješati palentu"

Jučer je, pak, bio na Picokijadi u Đurđevcu. Na pitanje hoće li se okušati u miješanju palente, kao što je to jučer radila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, ili u pjevanju kao Miroslav Škoro, Milanović je rekao da će se držati onoga što zna. "Priznajem da ne znam miješati palentu. Možda naučim", kazao je Milanović te dodao kako moraju paziti da "ljude ne izmaltretiramo s kampanjom" s obzirom da će ona trajati šest mjeseci. 

"To predugo traje. Jedino što možemo raditi je govoriti neistine i obećavati stvari koje ne možemo napraviti. A ja to neću raditi", kazao je Milanović te dodao kako je svaka kampanja "od vrata do vrata", a da se posebno to odnosi na predsjedničku kampanju jer se predsjednika bira direktno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možete baš ljudima ići od vrata do vrata, to je malo pretenciozno. Ali da, biti među ljudima, bez protokola, vozikati se oko i ići... To da. To sam radio 12 godina", rekao je Milanović.  

Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo