ŠKORO PREDSTAVIO NOVA POJAČANJA DOMOVINSKOG POKRETA: / 'Oni će biti ona snaga koja je bitna da kvalitetnije možemo naprijed'

Image
Foto: Luak Stanzl/Pixsell

I bivši mostovci objašnjavali su svoj prelazak u Domovinski pokret

2.6.2020.
11:31
Luak Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro na konferenciji za novinare u Zagrebu predstavio je tri nova predizborna pojačanja svog Domovinskog pokreta. Riječ je o troje bivših članova Mosta: bivšem ministru zaštite okoliša i dojučerašnjem saborskom zastupniku Slavenu Dobroviću, bivšoj saborskoj zastupnici Mosta i bivšoj državnoj tajnici u Ministarstvu poljoprivrede Ružici Vukovac te vijećniku u Gradskoj četvrti Maksimir-Zagreb Vladi Mariću, koji je jedan od sedmero Mostovih vijećnika iz Zagreba koji su prije desetak dana nezadovoljni napustili stranku.

"Oni su naša nova pojačanja koji će u Domovinskom pokretu biti ona snaga koja je bitna da kvalitetnije možemo naprijed. Hvala im što su nam se pridružili i nadam se da ćemo pokazati da Hrvatska može ići jednim drugim smjerom", kazao je Škoro, prenosi Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Političke odluke bez odgovornosti i pod utjecajem'

Nakon toga su nova Škorina pojačanja objasnila zašto su napustili Most i pridružili se Škorinoj stranci.

Bivši ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović kazao je kako je u politiku ušao jer je shvatio da se političke odluke donose bez odgovornosti i pod utjecajem raznih interesnih sfera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Most je podržao Škorinu kandidaturu, što smatram da je bila dobra odluka jer je stvorila temelj za široko savezništvo ljudi koje okuplja ista ideja, a to je promjena Hrvatske na bolje."

Ružica Vukovac kazala je kako se nadala kako će se podrška Mosta Škorinoj predsjedničkoj kandidaturi preslikati u bolju suradnju između Slavonije i drugih krajeva države, međutim, to se nije dogodilo stoga je ona poslušala svoju bazu i zatražila pristupnicu za Škorin Domovinski pokret, kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o suradnji nakon parlamentarnih izbora, Ružica Vukovac je rekla da nije zatvorena za pregovaranje i dodala da je njoj važan program. "Treba pričekati kraj izbora i nakon toga procijeniti tko je kvalitetan za suradnju", kazala je Vukovac.

"Ja sam uvijek pristalica toga da se ne ide u suradnju pod svaku cijenu. Ako je to za boljitak Hrvatske, ja sam za preuzimanje odgovornosti, ali ne pod svaku cijenu'', poručio je Slaven Dobrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škoro komentirao i 'žetončiće' te aferu vjetroelektrane

Kada je riječ o žetončićima i prebjezima u druge stranke, Škoro je rekao da bi zastupnici u Saboru koji napuste svoju stranku nakon toga trebali predati mandat.

Miroslav Škoro komentirao je aferu vjetroelektrane, ali i način na koji se premijer Andrej Plenković ponio u novonastaloj situaciji s tom aferom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima ona uzrečica – kako siješ, tako žanješ. Rekao bih kako je bitno da javnost shvati kako ne može premijer Vlade koja je vladala četiri godine i šef, kako kaže, najjače stranke u Hrvata tražiti izuzeće odgovornosti. Ta odgovornost ide prema njemu. Ja sam jedan od onih koji može donositi odluke, ali se prije toga dobro konzultiram i trudim se ne dovesti u situaciju u kakvu se doveo Plenković. Nikad se ne bih mogao dovesti u takvu situaciju jer ispada da premijer ne zna što se događa", rekao je.

Smatra da je ova posljednja afera "samo vrh sante leda". "Mislim da je to dio uhljebničkog mentaliteta koji nas tišti već godinama", poručuje šef Domovinskog pokreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo