na trgu bana jelačića / Škoro počeo prikupljati potpise za kandidaturu: 'Tko kaže da će biti drugog kruga izbora?'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Škoro je uvjeren da će prikupiti potrebnih 10.000 potpisa. Bude li ih i više, kako je rekao, bit će mu drago

22.11.2019.
10:19
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Od danas teku rokovi u kojima potencijalni kandidati za Pantovčak moraju prikupiti po 10 tisuća potpisa i time potkrijepiti svoju predsjedničku kandidaturu.

Potpise trebaju prikupiti u 12 dana i to samo na obrascima Državnog izbornog povjerenstva (DIP), svaki birač potpisom može poduprijeti samo jednog kandidata, a valjanost potpisa provjeravat će se pri predaji kandidature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Škoro počeo prikupljati potpise za kandidaturu: 'Tko kaže da će biti drugog kruga izbora?'

Image

Škoro počeo prikupljati potpise za kandidaturu: 'Tko kaže da će biti drugog kruga izbora?'

Miroslav Škoro potpise skuplja na Trgu bana Josipa Jelačića.

"Političar može biti uistinu svatko, pjevač ne može baš svatko", rekao je Škoro okupljenim novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suprotno rezultatima anketa koje, kako je sam rekao, pokazuju da ga većinom podržava mlađe biračko tijelo, danas su na njegovom štandu bili mahom stariji građani. Škoro kaže da ga to veseli.

"Ciljana brojka je 10.000 potpisa i mi ćemo ih prikupiti. Ako ih bude više, bit će nam drago", kazao je Škoro. Upitan vjeruje li da će ući u drugi krug, odgovorio je protupitanjem: ''Tko kaže da će biti drugog kruga? Možda netko pobijedi u prvom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su ga pitali za njegov prijedlog da se glavni državni odvjetni bira na izborima, a ne imenovanjem kao dosad: "To je jedno moje razmšljanje koje je utemeljeno na anglosaksonskom pravu. Mi smo u mnogim stvarima među zadnjima u Europi, bilo bi dobro da po nečemu budemo i prvi. Ne znam zašto se o tome ne bi pokrenula diskusija da se glavni državni bira na izborima, da više uvedemo reda i odgovornosti pa i učinkovitosti jer vidimo da ovo danas ne funkcionira."

Što se tiče politike prema BiH, Škoro kaže da će postane li predsjednik prvo imenovati posebnog savjetnika za BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Politika prema BiH će biti vrlo jednostavna. Za početak ću imenovati posebnog savjetnika za BiH, zbog toga što je to vitalni interes ne samo Republike Hrvatske, nego je to zemlja u kojoj bi hrvatski narod trebao biti suveren, a to trenutno nije jer gospodin Komšić nije legitimni predstanik hrvatskog naroda", rekao je Škoro.

Što se tiče odnosa prema Srbiji i njezinih pregovora oko ulaska u Europsku uniju, Škoro je rekao: "Mi smo morali ispuniti vrlo visoke standarde za ulazak u Europsku uniju. Isto to očekujem i od Srbije, ništa manje i ništa više."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prljavu kampanju neće voditi, istaknuo je. "Ja nisam počeo, nisam je vodio i neću je voditi. To je ispod razine moga dostojanstva i žao mi je ljudi koji to rade", rekao je Škoro.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo