pitali smo vas / Skoro 90 posto naših čitatelja na kućnom budžetu ne osjeti da je inflacija popustila. Ipak, ima onih koji to primijete

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Statistika kaže da inflacija gubi zamah, a i najnoviji podatak Ministarstva gospodarstva o kretanjima cijena pokazuje da ima proizvoda koji su pojeftinili od nove godine. No malo tko to osjeti u svom novčaniku

18.4.2023.
21:26
Hrvoje Jelavić/Pixsell
VOYO logo

Ministarstvo gospodarstva objavilo je u utorak najnovije podatke vezane uz kretanje potrošačkih cijena koje prate prate preko web stranice "Kretanje cijena" te primijetili da su cijene za 242 proizvoda snižene u odnosu na cijene od 31. prosinca 2022. godine.

Od sveukupno 1079 cijena koje prate, primijetili su da je pojeftinio čipsLays, deterdženat za pranje rublja Persil te Kalodont pasta za zube u trgovačkom lancu KTC te Zdenka maslac, čipsa Lays i deterdženata Persil u Konzumu. Generalno su primijetili trend pojeftinjenja ulja i deterdženata, ali i da su cijene za njih 323 više nego krajem prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To se uglavnom odnosi na sezonsko voće i povrće te meso i mesne prerađevine kao što su čajna kobasica i šunka u ovitku Pik Vrbovec, ali i na Podravka džemove i konzervirane krastavce, razne vrste tjestenina Žito i Zlato polje, Aquafresh paste za zube, Lino žitne kašice, gazirane sokove Coca-Cola i Fanta, Franck kavu i čajeve i čipseve raznih brendova (Chio, Lays, Čipi Čips), naveli su iz ministarstva.

A mi smo vas u našoj prethodnoj anketi pitali osjećate li da na kućnom budžetu popušta inflacija, a sudeći prema odgovorima naših čitatelja, skoro nitko ne osjeća da je u trgovinama jeftinije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je čak 88 posto naših čitatelja odgovorilo da ne osjeća na kućnom budžetu da je inflacija popustila, dok je svega sedam posto odgovorila da osjeća da je inflacija popustila, ali gotovo nezamjetno. I svega pet posto naših čitatelja u anketi je navelo da osjeća da je oslabio stisak inflacije.

U našoj idućoj anketi pitamo vas podržavate li liječnike, medicinske sestre, suce i policajce koji traže veće plaće. Ispunite je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo