ŠKORINA SESTRA VESNA VUČEMILOVIĆ: / 'Svi koji misle kupovati i ucjenjivati - to im je izgubljeno vrijeme'

Image
Foto: Pixsell

Članovi i simpatizeri Domovinskog pokreta Miroslava Škore rezultate izlaznih anketa i rezultata parlamentarnih izbora čekaju u zagrebačkom hotelu International

5.7.2020.
19:53
Pixsell
VOYO logo

Domovinski pokret Miroslava Škore, prema izlaznim anketama, na ovogodišnjim parlamentarnim izborima osvaja 16 mandata. Pokret bi mandate dobio u svim izbornim jedinicama osim u osmoj jedinici, Istri.

"Domovinski pokret je stranka koja je u veljači imala osnivačku skupštinu. Mislim da smo u kampanji bili jasni s kime ne bismo pregovarali. Predsjednik stranke prošli tjedan je vrlo jasno, doduše figurativno kroz pet Davidovih kamenčića rekao koji su naši preliminarni uvjeti. Sve stranke koje su nama ideološki i svjetonazorski bliske su potencijalni koalicijski partneri, ali o tome ćemo sutra kad vidimo konačne reztultate. Što se tiče poziva, mogu vam reći da je moj telefon ugašen, tako da ako me netko i zvao ja to još ne znam", rekla je sestra Miroslava Škore Vesna Vučemilović za Novu TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultate je komentirao i Hrvoje Zekanović. "Dokazali smo da ljudi prepoznaju naš rad i svim biračima zahvaljujem. Iznenađuje me dobar rezultat HDZ-a no to su izlazne ankete i siguran sam da će oni biti lošiji kako vrijeme bude prolazilo. Loš rezultat HDZ-a je jer je SDP-u uzeo dio birača. Hrvatski suverenisti s Domovinskom pokretom su za zajedništvo, to je čvrsto. Osobno garantiram za sve koje sam predložio da neće biti iskakanja. Mi stojimo pri našim uvjetima, ništa se nije promijenilo, a s kime ćemo pregovarati, znat ćemo sutra kada sjednemo za stol", rekao je Zekanović, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domovinski pokret ostao je pri stavu da premijer u novoj Vladi ne može biti predsjednik SDP-a Davor Bernardić ni HDZ-a Andrej Plenković, unatoč dobrom rezultatu koja je HDZ osvojio prema izlaznim anketama.

Radić: 'Mi nećemo promijeniti stavove'

Sve što smo govorili u predizbornoj kampanji ostajemo pri tome, rekao je Hini politički tajnik Domovinskog pokreta i drugi na listi u četvrtoj izbornoj jedinici Mario Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je da je Domovinski pokret jasno istaknuo svoje pregovaračke pozicije.

"Mi nećemo promijeniti stavove, rekli smo da Bernardić (SDP) i Plenković ne mogu biti premijer“, napomenuo je Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 16 osvojenih mandata koliko je ta stranka dobila prema izlaznoj anketi, Radić kaže da su oni mlada stranka koja je registrirana 1. travnja, izašla na teren 1. svibnja, te u nepunih 50 dana uspjela napraviti pokret koji je treća snaga u državi po izlaznim anketama“.

"Mi imamo mlado članstvo, cijelo vrijeme sam govorio da će svaki dvoznamenkasti broj biti uspjeh, mislim da ćemo dobiti još koji mandat, ali pričekajmo", rekao je Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radić napominje da još treba pričekati rezultate DIP-a jer je po njihovim informacijama puno graničnih mandata svih stranaka.

HDZ-u je čestitao na rezultatu, dodavši da je to impozantan rezultat pokažu li se ankete točnima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo