SKANDAL U POLICIJI: / MUP imenovao načelnike policijskih postaja koji su testove za posao riješili loše, oni s najboljim rezultatom 'izvisili'?

Image

Iz Sindikata policije Hrvatske tvrde da je bilo mogućih nepravilnosti u izboru novih načelnika zagrebačkih policijskih postaja.

25.10.2017.
23:23
VOYO logo

Nakon što je istekao mandat prošlim šefovima, MUP je raspisao novi natječaj za izbor novih, no čini se kako sve nije uspjelo proći bez skandala. Na svako mjesto načelnika javilo se više kandidata koji su u prvom krugu morali pisati test, dok je za drugu fazu testiranja bio predviđen razgovor, odnosno intervju na koji je trebalo biti pozvano samo deset najboljih, piše 24 sata.

Image
VELIKA ROŠADA U VRHU MUP-a: /

Imenovat će se načelnici čak 18 policijskih uprava i novi šefovi u Ravnateljstvu

Image
VELIKA ROŠADA U VRHU MUP-a: /

Imenovat će se načelnici čak 18 policijskih uprava i novi šefovi u Ravnateljstvu

Cijeli je natječaj definiran Uredbom o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi koja propisuje jasne kriterije po kojima se kandidati testiraju i kasnije primaju na posao. MUP je svugdje, gdje je bilo manje od deset kandidata, pozvao sve koji su prošli prvu fazu, međutim, problem se pojavio u nekim postajama gdje su intervjuirali i one koji su bili npr. 12. ili 16. na listi kandidata, piše spomenuti list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li bilo nepravilnosti?

Neki od tih kandidata su ostvarili samo pet bodova, što je minimum za 'prolaz' na testu, no to komisiju nije spriječilo da ih predloži za nove načelnike, što su potom potvrdili načelnik PU zagrebačke Marko Rašić i ravnatelj policije Nikola Milina.

"Sa svime smo upoznati te smo od MUP-a zatražili odgovore na uočene nepravilnosti i poništenje internog oglasa djelomično ili u cijelosti još 9. listopada 2017. i požurnicom od 19. listopada 2017., ali još nismo dobili odgovor", rekli su prije nekoliko dana iz Sindikata policije Hrvatske, a odgovor, kako tvrde, još čekaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natječaj se zasad neće poništiti

Međutim, 24 sata piše kako policajci MUP-u zamjeraju objavu rezultata u kojima piše da su izabrani najbolji kandidati s najvećim brojem bodova, što prema njihovim informacijama, nije istina.

Sve nepravilnosti i navode Sindikata odbacuju u MUP-u pa su slučaj kratko komentirali riječima kako je "glavni ravnatelj policije imenovao predložene kandidate koji su, prema dostavljenom izvješću i rang listama, ostvarili najbolje rezultate i najveći broj bodova" te da se "zakinuti kandidati mogu žaliti", no kako se natječaj zasad neće poništiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo